«Мiй власний стиль я б назвав спортивно-етнiчним..» — Iван Леньо, лiдер Kozak System ексклюзивно для ANSWEAR.ua

Іван Леньо для ANSWEAR.ua
|
01 декабря 2015
|
Прочитаешь за 5 мин
Прочитаешь за 5 мин

Нам пощастило. І не раз. Ми познайомились з одним із найхаризматичніших українців сучасності, лідером гурту Kozak System Іваном Леньо. Музику і драйв цієї групи люблять мільйони українців. Потім знайомство переросло у дружбу і…спільний шоппінг, так, онлайн-шопінг! А потім ми і не зчулися як були серед перших, хто відривався на концерті гурту в рамках їх турне #НашМаніфест у Києві та Львові…

kozak-system-dla-answear-ua

Словом, цікаві цікавих притягують) Про стиль, музику, несприйняття «шароварщини», подарунки для Флі із Red Hot Chili Peppers і стильні “слабкості» Івана Леньо в ексклюзивному інтервю для ANSWEAR.ua

ANSWEAR.ua: Іване, наша розмова буде стосуватися стилю як такого. Давайте, здалеку..український стиль, він який на Вашу думку? Чи сформувався він настільки, щоб можна було говорити: стиль українця – це…?

Іван Леньо: Ви жартуєте? Звичайно, ні. Я особисто знаю декілька людей, які ретельно дбають про зовнішній вигляд, і весь одяг не купують де заманеться, а замовляють у дизайнерів і цим, відповідно, продукують свій власний стиль. Але українським його важко назвати. Так а що таке, взагалі, український стиль? Я поки це питання для себе не з’ясував.

ANSWEAR.ua: Пригадуєте себе у дитинстві, як формувалися Ваші відчуття стилю і смак?

Іван Леньо: Важко сказати. Я не впевнений, що в мене цей смак є. Що таке гармонійність? Що таке смак? Яким чином вона формується в організмі і чи взагалі існують варіанти навчитись бути гармонійним? Не знаю. Думаю можна, але це, на мій погляд, важка і постійна праця над собою. Аналіз, аналіз, і ще раз, аналіз всього, що тебе оточує. Бути стильним для мене — це значить бути оригінальним, неповторним, особливим. Не обов’язково це має подобатись усім, скоріш навпаки.

kozak-system-dla-answear-ua (1)

ANSWEAR.ua: Кажуть, на смак і відчутя стилю впливають атмосфера, оточення, місце в якому народилася людина, зростала ? Що і хто Вас оточували і формували смак до стилю, музики?

Іван Леньо: Безперечно, це так. Я виріс в радянському союзі, де всі люди не мали особливого вибору в одязі. Політика більшовиків була такою, що не дозволяла комусь виділятись із натовпу своїм зовнішнім виглядом. Всі змушені були ходити в жахливому совєтському вбранні і мати короткі зачіски. Я народився і виріс на Тернопільщині, тому, близькість польського кордону і можливість купувати собі якісь брендові речі у поляків, робили мене на той час дуже стильним і оригінальним (це я собі так уявляв )). Але, все одно, виглядало це більше смішно, ніж стильно, думаю.

ANSWEAR.ua: В Україні Kozak System дуже люблять, Вас знають і люблять в Польщі. Це ми про ранг уже справжніх зірок натякаємо) Чи є хтось у Kozak System, хто відповідає за стиль ? Як подати себе, як виглядати ? Зрештою, у що вбратись на концертний виступ ? Ми говоримо про комплексне бачення якими є Kozak System.

Іван Леньо: О, це дуже не просте запитання. У нас немає людини, яка б відповідала за стиль. Але є одна складова, яка чітко проглядається в одязі кожного із нас — це етнічна складова. Ми гурт, який багато гастролює за кордоном і представляє Українську культуру на багатьох міжнародних форумах, тому для нас важливо, щоб наш зовнішній вигляд сам говорив глядачам, хто ми і звідки ми. Єдине,що нам дуже не подобається, так це – «шароварництво». Спроба старовинний побутовий етнічний одяг, одягнути не адаптовано і виглядати як опудало на городі… Одяг має бути сучасним і не банальним. А ще — практичним.

kozak-system-dla-answear-ua (2)

ANSWEAR.ua: Впевнені, у Вас є свої улюблені музиканти, які особисто для Вас є кимось типу «ікон стилю». Хтось зі своїм набором стильних фішок, манери виконання, рухів на сцені, іміджу. Хто і за що серед відомих музикантів Вам в цьому плані до вподоби ?

Іван Леньо: Ну, ікони стилю в мене немає. Але дехто із світових зірок викликає повагу і захоплення: Джеймс Браун, Іггі Поп, Майлз Девіс, гурт «Парламент Фанкаделік», Даха Браха… У кожного відомого на весь світ музиканта є якісь свої фішки в манері поведінки на сцені та стилі одягу. Мій власний стиль я б назвав спортивно-етнічним. Я багато рухаюсь на сцені та ще й з акордеоном, тому добре себе почуваю в спортивних штанах, кедах типу «конверт» та майках або футболках.

kozak-system-dla-answear-ua (3)

ANSWEAR.ua: Якби у Вас була можливість зустрітися з цими музикантами і щось кожному із них сказати/подарувати, щоб це були за слова чи дарунок?

Іван Леньо: Мені імпонує як виглядають на сцені Ред Хот Чілі Пеперс, особливо басист Флі. Якщо б зустрівся, то подарував би йому стильні козацькі широкі штани. Йому б пасували.

ANSWEAR.ua: Що Ви любите носити у повсякденному житті ? В чому Вам комфортно?

Іван Леньо: шорти, джинси, кєди, крокси, теніска, майка.

kozak-system-dla-answear-ua (4)

>> брюки Medicine нa ANSWEAR.ua

>> кросівки New Balance

ANSWEAR.ua: Чи є якісь речі, яких є особливо багато у Вашому гардеробі ? Можливо колекції ? Майки, джинси, аксесуари без яких Ви ніяк ? Стильна «слабкість» Івана Леньо?

Іван Леньо: Влітку я не можу взувати ніяке взуття окрім кроксів. Це для мене неймовірно зручно. Також люблю шорти, обов’язково з кишенями, бо не терплю різного виду сумочок і “барсеток”. Взагалі не ношу сорочок і костюмів, також до светрів не маю особливої симпатії. Майки — моя слабкість. В мене їх дуже багато. Взуття має бути повністю шкіряне і таке, яке легко і швидко взувається (без шнурівок і замків бажано). А взагалі, особливих слабкостей немаю, я не фетишист. Одяг має мені допомогати в повсякденному житті, а не створювати дискомфорт.

kozak-system-dla-answear-ua (5)

>> кеди Big Star на ANSWEAR.ua

ANSWEAR.ua: Не знаю, чи доречним у Вас буде питати про шопінг, та все ж, як і де Ви, зазвичай, купуєте собі речі?

Іван Леньо: Та де завгодно. Це може бути будь-який шопінг-центр або інтернет магазин, як ваш ANSWEAR.ua, наприклад. Я замовив собі багато речей, джинси, брюки і сорочки, а кеди Big Star стали моїми улюбленими для виступів на концертах в турне Наш Маніфест. Інколи замовляю якийсь елемент одягу у дизайнера, у Лесі Теліженко, наприклад. Бувало і так званий «фломаркет» в Берліні з хлопцями навідувались. Не важливо де куплена річ, важливо ЩО то за річ!

kozak-system-dla-answear-ua (6)