Прочитаєте за 4 хв 14 Жов 2023

Які особливості японського стилю моди?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

Японський стиль одягу специфічний і тісно пов’язаний з культурою країни. Важливе значення мають тренди, а також субкультури. Все це призводить до справжньої мішанини, яку впізнають у всьому світі. Як виглядає японський стиль одягу? Ви не маєте жодного уявлення? Будьте впевнені, адже в нашій статті ви знайдете повну характеристику. Обов’язково перевірте!

Японський стиль: особливості

Японія – країна, яка дивує багатьма способами. Вона знаходиться у Східній Азії і тому здається дуже екзотичною для Європи. На кожному кроці традиції дуже сильно змішуються з сучасністю, і це можна побачити в багатьох галузях, особливо в моді. Не можна заперечувати, що японський стиль моди сильно вирізняється з-поміж інших. Висока якість, мінімалізм і звичні модні рішення одразу впадають в око, на додаток до посилань на Схід і багату культуру країни.

Існує велике розмаїття, адже на вибір є безліч напрямків, стилів і всім відома вишукана простота. Існує кілька видів одягу, які асоціюються з Країною вишневого цвіту. Що ж це за вбрання? Безумовним лідером тут є кімоно, тобто вбрання, схоже на халат, що нагадує за формою літеру Т. Це традиційний східний одяг. Це традиційний одяг зі східними візерунками, який назавжди увійшов у вуличну моду. Японський стиль одягу також складається з аксесуарів, серед яких шльопанці та взуття на високій платформі. Це свідчить про те, що історичне минуле є основою для багатьох повсякденних комбінацій. Що ще привертає увагу? Безумовно, багатошаровість і великі розміри.

Японський стиль на вулицях

Японський стиль у моді не є однозначним, тому важко дати йому точне визначення. Вулиці Японії барвисті, сповнені натхнення та “казкових” стилів. Тут багато чого відбувається, адже тут змішалися різні епохи та стилі. Ніхто не обмежений у розвагах з модою! Японський стиль – це якісний одяг, дуже добре скроєний з чіткими лініями. Жіночі блузи розслабленої форми ідеально поєднуються з різними образами, від аніме до натхненних вікторіанською модою.

Без сумніву, жителі Країни вишневого цвіту значною мірою спираються на традиції, які вони безмежно поважають. Історія, мистецтво, ремесла та багато іншого – вони ідеально підходять в якості теми для стилізації. Японський стиль одягу має міцний фундамент, але також використовує сучасність, включаючи нові форми та інноваційні тканини. Деталі є важливим аспектом, тому їм приділяється особлива увага.

Класичний японський стиль одягу базується переважно на легких і повітряних високоякісних матеріалах. Цікаві текстури, візерунки та контрастні поєднання кольорів – ось що додає пікантності. Жіночі футболки з логотипами ідеально підходять для повсякденного носіння, так само як і футболки з героями мультфільмів або відомими групами. Однотонні моделі також досить популярні, оскільки пасують абсолютно до всього.

Більш вільний крій однозначно виграє у облягаючих. Японський стиль одягу часто доповнюється масою оборки. Ці деталі з’являються, перш за все, в образі лоліта. Тут ви також знайдете мереживні сукні, жіночі спідниці-трапеції та багато прикрас. Важливу роль відіграють панчохи та шкарпетки до колін, які носять з масивними лакованими туфлями. Дехто поєднує солодкий стиль з темним і рокерським, шукає натхнення в старовинній європейській моді або копіює своїх улюблених знаменитостей. На зміну солодким, дуже дівочим поєднанням для багатьох приходить важкий стиль гранж. Існує безліч прикладів тренду лоліти.

Оригінальність на першому місці

Японський стиль одягу формується під впливом багатьох факторів. Тим не менш, його вирізняє оригінальність. На вулицях можна побачити типових гейш, милих лоліт і справжніх шанувальників мінімалізму. Жителі цієї країни не бояться контрастів, багатошаровості, а також простоти. Вони люблять носити повсякденний одяг, спортивне взуття або нижню білизну, а також стежать за новинками моди. Незважаючи ні на що, їхні образи завжди охайні та естетично привабливі.

Японська мода багато разів ламає шаблони. Туфлі-човники на високих підборах, чіпси, черевики та еспадрільї – це взуття, яке можна знайти в багатьох комбінаціях. Барвисті прикраси, аксесуари для волосся та сумки через плече – одні з найпопулярніших аксесуарів, коли мова йде про жителів Японії. Маленькі парасольки захищають від сонячних променів так само ефективно, як і головні убори. Незалежно від погоди, японський стиль одягу асоціюється з довгим одягом, адже там неохоче демонструють тіло навіть у спекотну погоду.

Японський стиль одягу має різні форми. Жіночий стиль, безумовно, більш вигадливий і незвичний, оскільки чоловіки переважно обирають класику. Гладкі футболки та піджаки оверсайз є для них своєрідною уніформою. Іноді чоловіки також захоплюються модою. Вони обирають кричущі кольори, цікавий крій або незвичні аксесуари. Слід пам’ятати, що японський дрес-код значною мірою унісекс, тому відмінність між чоловічим і жіночим одягом поступово відходить у минуле. Чоловіки в спідницях – не рідкість, так само як і чоловіки в довгих пальто. Тут немає ніяких кліше, тому що існує повне розмаїття. А це означає, що кожен має можливість підкреслити своє “я” так, як йому хочеться. Кожен може по-своєму інтерпретувати тренди і використовувати наявний одяг та аксесуари. Не можна заперечувати, що люди в Японії люблять тренди та моду, незалежно від статі чи віку.

Отже, японські стилі одягу справді різноманітні. Субкультури відіграють дуже важливу роль у моді, оскільки вони дають початок багатьом новим тенденціям. Стиль харадзюку поряд з каваї є явними лідерами, хоча існує чимало інших напрямків, які є не менш популярними. Японські стилі одягу – це сучасні тенденції, які чудово доповнюють добре відому класику. Вони люблять традиції, з одного боку, і еклектику та інновації – з іншого. Сучасний японський стиль одягу черпає із Заходу, на додачу до власної культури. Іноді один і той самий предмет одягу носять різними способами. Жіночі штани бувають різних фасонів, кольорів і довжини, їх можна носити як окремо, так і на так званій “цибулі”, наприклад, з сукнею.

Читайте інші статті