Прочитаєте за 3 хв 14 Жов 2023

Куртка з екошкіри – з чим поєднувати і як за нею доглядати?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Куртки-косухи – не єдині моделі, які виготовлені зі шкіри або дешевшого варіанту цієї тканини, що є синтетичним матеріалом. Існує також багато фасонів верхнього одягу з імітацій цього матеріалу. Такі вироби мають багато переваг, оскільки вони не тільки більш доступні за ціною, але і володіють багатьма властивостями. Як носити куртку з екошкіри? Як доглядати за матеріалом? Обов’язково прочитайте статтю!

Стилізація куртки з екошкіри

Жіночі куртки стають в нагоді цілий рік. Куртки та вироби зі шкіри можна використовувати не тільки як верхній одяг, але й одягати під пальто замість піджака. Варто мати в гардеробі хоча б одну таку модель, адже вона буде працювати в багатьох комбінаціях. Екологічні моделі коштують дешевше і не менш універсальні. Те ж саме стосується і чоловічих курток класичного крою. Косухи та байкерські куртки непідвладні часу і ніколи не виходять з моди.

Куртка з екошкіри коштує дешевше, ніж виріб з натуральної шкіри. Сама по собі вона м’якша, оскільки тканина еластична. Додатковою перевагою є те, що палітра кольорів, а також фактур, безумовно, багатша, коли мова йде про синтетику. Куртки з екошкіри найкраще поєднуються з денімом, тілесним трикотажем або, як не дивно, з повітряними тканинами. Такий верхній одяг добре поєднується з рок-стилем, бохо, спортивними речами і навіть надзвичайно вишуканими творіннями. Це дозволяє використовувати одяг у численних комбінаціях, як для повсякденного носіння, так і для особливих випадків. Міксуйте стилі та тканини на свій розсуд, адже еко-шкіра дає безмежні можливості.

Куртка з екошкіри з хутром

Мотокосуха з екошкіри має безліч фасонів, хоча найпопулярнішими роками залишаються моделі з діагональними застібками-блискавками та з яскраво вираженим стьобанням. Це як короткі, так і довші форми, які іноді мають численні декоративні деталі, в тому числі ремінь, шпильки або кишені. Зимові варіанти додатково утеплені та іноді мають знімну флісову підкладку. Важливо, що зимова куртка-авіатор з “овчиною” є одночасно і декоративною, і утеплювальною. Цей елемент може бути того ж кольору, що й одяг, або контрастного. Така куртка з екошкіри може замінити нам традиційну дублянку.

Куртки з екошкіри з хутром знайдуть своє місце як в жіночому, так і в чоловічому гардеробі. Найкраще такий верхній одяг виглядає з джинсовим низом або з шикарним – наприклад, з брюками чінос. Флісова куртка – фаворит зимової класики, такої як джемпери з водолазками, кардигани і навіть об’ємні спортивні худі. Цей тип одягу можна використовувати для багатошарових комбінацій та луків. Нижній одяг можна залишити відкритим для більш недбалого вигляду. Таке поєднання найкраще підходить для високих людей. Піджак для невисоких людей повинен сягати талії, або, щонайбільше, стегон, щоб зберегти пропорційний силует. Вибір монохромного образу – це випробуваний і перевірений трюк, щоб оптично додати кілька сантиметрів зросту.

Чистка куртки з екошкіри

Шкіряні вироби потребують особливого догляду, як і вироби зі шкірозамінника, еко-шкіри. Для догляду, так само як і для чищення, використовуйте правильні засоби, призначені для даного типу. Завжди уважно читайте рекомендації виробника, щоб не пошкодити матеріал. Однак є кілька універсальних правил догляду за одягом з екошкіри. Завжди наносьте просочення для захисту верхнього одягу від бруду перед тим, як одягнути його вперше. Що робити, якщо з’явилася пляма? Іноді достатньо домашніх методів, таких як протирання вологою ганчіркою або дитячими серветками. Замочування, сушіння теплим повітрям і використання агресивних миючих засобів в даному випадку принесуть більше шкоди, ніж користі!

Куртка з екошкіри повинна мати вільну циркуляцію повітря в гардеробі, тому варто залишати простір між висячими моделями. Крім того, час від часу провітрюйте верхній одяг. Ще одна важлива річ – захищати його від прямих сонячних променів, які можуть спричинити непривабливу зміну кольору та тріщини. Тому зберігайте її в темному місці, і ви уникнете цього.

Ніколи не періть куртку з екошкіри в пральній машині, оскільки вона не витримає такої обробки. Хочете продовжити її життя? Просочуйте тканину спеціальним засобом після кожного сезону і постійно видаляйте забруднення. Це простий, але дуже ефективний спосіб. Ми гарантуємо, що правильний догляд продовжить “життя” вашої улюбленої куртки з екошкіри!

 

Читайте інші статті