Прочитаєте за 3 хв 17 Лис 2023

Як організувати шухляду для білизни?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Чоловічу та жіночу білизну слід зберігати окремо від інших речей у гардеробі. Правильне зберігання, безумовно, полегшить пошук певної моделі, крім того, запобігатиме деформації більш делікатних речей, таких як бюстгальтери. Як ви організовуєте свою нижню білизну? Не знаєте, як правильно? Будьте певні, ми підкажемо, як правильно її зберігати.

Як ви зберігаєте нижню білизну?

Спідня білизна, як правило, невелика за розміром, тому її легко загубити, переплутати та пошкодити. На щастя, правильна організація нижньої білизни дозволяє підтримувати порядок, а отже, легше знаходити окремі речі, навіть коли ви поспішаєте. Розкидати все безладно – не найкращий варіант, адже рано чи пізно настане хаос.

Як ви зберігаєте нижню білизну? Почніть класично, згрупувавши всі моделі разом, щоб потім було легше їх розкласти. Наступний крок – складання. Це важливо, тому що тоді, при обмеженому просторі, ви зможете зберігати більше.

Згортання трусиків і шкарпеток в рулон – чудовий трюк, так само як і складання в кубики або трикутники залежно від крою аксесуарів. Бюстгальтери, з іншого боку, зберігають у розкладеному вигляді, щоб уникнути деформації чашечок.

Чоловіча білизна займає значно менше місця. Тут можна легко скласти білизну одну на одну або розмістити поруч з іншими елементами. 

Організувати нижню білизну в гардеробі з меншою кількістю речей простіше, ніж коли у вас багато різних стилів. Тематична сегрегація – це завжди чудове рішення, адже так легше швидко вибрати потрібний виріб з певної групи. Як організувати нижню білизну? Спеціальні коробки або органайзери з розділювачами ідеально підійдуть, якщо ви загубили, наприклад, шкарпетки. Бюстгальтери, з іншого боку, найкраще вішати на вішалки. Однак, як правило, це не є можливим. Що тоді? Покладіть їх плазом, а ті, що без кісточок, можна легко скласти, наприклад, у куб і покласти в коробку. Складіть їх один на однин, щоб заощадити місце. Пам’ятайте, що не можна перекручувати кісточки, гнути чашечки або складати цей виріб занадто щільно.

Безумовно, найбільш дискусійним питанням є те, як зберігати моделюючу білизну. Це унікальні вироби, які допомагають приховати певні недоліки фігури. Вони часто мають кісточки, додаткові вставки або більш жорстку конструкцію. Трусики та комбінезони зазвичай складають лише навпіл. Бюстгальтери обов’язково застібають і складають один біля одного, так само ми робимо з корсетними топами. Звісно, в магазинах з’являються спеціальні органайзери, але вони не завжди потрібні, особливо якщо у вашій шухляді для білизни лише одна така модель.

Організація білизни своїми руками

Організувати нижню білизну в шафі стає простіше, коли ви заповнюєте простір шухляд функціональними помічниками. У магазинах можна знайти різноманітні варіанти. Втім, не завжди потрібно одразу купувати готові органайзери чи розділювачі, адже їх легко створити власноруч. Те, що у вас є вдома, можна перетворити на практичні та водночас красиві аксесуари, але для цього потрібен творчий підхід.

Організація білизни своїми руками – це не що інше, як використання старих картонних коробок, кошиків та інших контейнерів для розділення трусиків, шкарпеток або бретелей бюстгальтера. Ви можете прикрасити їх кольоровим папером або залишками тканини, і вони стануть яскравою прикрасою ваших меблів. Інший спосіб – виготовити власні відділення, наприклад, з цупкого картону. Це ідеальний варіант, якщо вам потрібні перегородки нестандартного розміру.

Чоловіча та жіноча функціональна білизна зазвичай набагато об’ємніша, ніж класичний повсякденний одяг. Як зберігати таку білизну? Тримати її на вішалці – погана ідея, оскільки матеріал може легко деформуватися. Футболки та легінси найпростіше скласти в кубики або згорнути в рулон. Помістіть їх у сухе, але провітрюване місце, щоб між кожною парою був вільний проміжок. Для цього чудово підійдуть розділювачі! На жаль, якщо запхати все в купу, жіноча чи чоловіча функціональна білизна втратить свої властивості, а не тільки форму. Добре відокремити кожну річ, наприклад, за допомогою білого тонкого паперу. Обов’язково зробіть отвори в картонних коробках, щоб забезпечити достатню циркуляцію повітря, або скористайтеся контейнерами, але обов’язково з вентиляцією.

Організація білизни своїми руками дає вам можливість проявити творчість, а також заощадити трохи грошей, використовуючи підручні матеріали. Запакувати трусики або шкарпетки в різнокольорові, повітряні мішечки-сіточки – простий трюк для наведення ладу у відкритому просторі. Важливо, що ви можете замінити таку упаковку, наприклад, на моделі з бавовни або органзи. У них також можна сміливо класти сушену лаванду, щоб створити гарний аромат для вашого гардеробу, який ще більше відлякуватиме комах.

Правильна організація білизни в шафі дозволяє нам довго насолоджуватися улюбленими моделями і створити порядок.

Читайте інші статті