Прочитаєте за 5 хв 17 Лис 2023

Як зберігати взуття?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 5 хв

Правильний догляд і зберігання одягу та аксесуарів дозволяють нам продовжити життя улюблених предметів гардеробу. Зберігання взуття може бути непростим завданням, адже моделі бувають різними, а іноді їх у гардеробі дуже багато. Що варто знати? На що слід звернути увагу? У нашій статті ви знайдете багато практичних порад. Обов’язково ознайомтеся з тим, як зберігати взуття.

Зберігання взуття є обов’язковим

Взуття – основа будь-якого вбрання. Без цього аксесуару складно створити будь-який образ. Ми купуємо чоловіче та жіноче взуття різних стилів і для різних сезонів. Зрештою, у нашому гардеробі з’являється близько десятка пар взуття. Чим більше варіантів, тим складніше нам буде їх зберігати, адже рідко вдається правильно організувати простір для зберігання.

Зберігання взуття створює проблеми, але, на щастя, їх можна легко вирішити. Важливо згрупувати взуття за сезоном і за типом, а потім правильно підготувати його до зберігання. Чистка, полірування, шліфування та вкладання взуттєвого рогу або згорнутої газети є обов’язковими, коли справа доходить до організації вашого взуттєвого гардеробу. Потім все, що вам потрібно зробити, – це зберігати їх у правильному місці.

Що вибрати? Тумба для взуття – класичне рішення, яке використовується в більшості квартир і будинків. Такі меблі призначені для розміщення цього виду аксесуарів, а тому гарантують найкращі умови для них. У шафі на замовлення ми маємо можливість створити спеціальний простір виключно для таких речей. Перевага полягає в тому, що ми самі визначаємо розмір і висоту відділень і полиць, тобто підбираємо їх індивідуально відповідно до наших потреб.

Однак не у всіх є можливість застосувати такі персоналізовані рішення в інтер’єрі. Вирішенням цієї проблеми є розумні способи зберігання взуття. Придбання спеціальних підвісних або стоячих органайзерів – цікавий спосіб організувати свій простір. Існує безліч форм і розмірів на вибір, а також кілька способів кріплення, наприклад, на дверцятах шафи.

Розумні способи зберігання взуття

У вас не вистачає місця? Спробуйте використати кожен вільний сантиметр у вашій квартирі. Замініть зберігання взуття в шафі на зберігання в коробках, наприклад, під ліжком. Вони не будуть помітними, і ви отримаєте до них легкий доступ, якщо помістите кілька пар у тканинні прямокутні коробки з ручками. Жіночі босоніжки або шльопанці взагалі не вимагають багато місця, тому навіть дуже низькі стелажі дозволять вам зберігати літнє взуття.

Зберігання взуття може бути складним завданням, особливо якщо у вас багато пар, які займають багато місця. Навіть у цьому випадку намагайтеся уникати здавлювання, а також не ставте взуття дуже щільно одне на одного. Це фактори, які обов’язково призведуть до незворотних пошкоджень. Хороша організація – це ключ до успіху, тому підійдіть до цього розумно.

Єдиним правильним варіантом буде зменшити ризик пошкодження, тому складайте пари поруч або ховайте їх у коробки. Опишіть коробки або наклейте на них фотографії – це простий трюк, який допоможе завжди знати, де що лежить.

Розумні способи зберігання взуття ґрунтуються насамперед на його правильному розташуванні. Використовуйте вільний простір під сходами, щоб розмістити там окремі коробки або невелику книжкову шафу.

Приховані шухляди під ліжком або в сидіннях – ще один спосіб, якщо вам не вистачає місця, щоб заховати взуття. Зберігайте шльопанці, балетки та інші плоскі моделі в незвичних місцях. Наприклад, ви можете заховати шльопанці у вироби з високим верхом. Гірше, якщо у вас є довгі чоботи, черевики або веллінгтони. Повісьте їх в оригінальні чохли, прикріплені до дверцят шафи або на вішаки. Будьте обережні, щоб не пошкодити взуття. Залиште безпечний простір між моделями.

У чому зберігати взуття?

У чому зберігати взуття? Варіантів досить багато, тому кожен підбере щось відповідно до розмірів своєї оселі. Полиці та стелажі – найпопулярніші рішення, які використовують у більшості випадків. Тут взуття ставлять поруч, поміщають у спеціальні захисні пакети або залишають у коробках. Ідея полягає в тому, щоб розділити їх і в той же час уникнути можливих пошкоджень.

Як ви зберігаєте взуття в шафі? На полицях, на ексклюзивних вітринах або у висувних шухлядах. Спробуйте встановити в шафі стійки або розділювачі, щоб ваше взуття мало кращі умови зберігання. Про що ще варто пам’ятати? Зберігайте тільки те взуття, яке було почищене і належним чином захищене. Тоді, коли ви його дістанете, воно буде готове до того, щоб його одразу взути. Ще один важливий аспект – складати стоси тільки з жорстких коробок, а не з взуття.

Жіноче та чоловіче взуття, як і дитяче, не завжди поміщається в одному місці. Поділ їх на групи, керуючись додатково порами року, безумовно, полегшує пошук потрібного варіанту і, перш за все, їх зберігання. Моделі, які ви носите не дуже часто або в певний сезон, повинні бути добре захищені, щоб вони не деформувалися. Коробки для зберігання можна легко купити в декількох розмірах, а роги для взуття можна замінити зім’ятою газетою. Це прості хитрощі, які допоможуть зберегти будь-який зріз взуття в його первісній формі.

Також переконайтеся, що в комоді є хороша циркуляція повітря, тобто упаковка не повинна бути на 100% герметичною. Вертикальні органайзери, які можна повісити в шафі, а також стійки – чудова ідея для зберігання більшої кількості речей. Тут знайдуть своє місце чоловічі кросівки, довгі черевики і навіть шльопанці. Багатоповерхові яруси міцні, до того ж стильні.

Додаткове місце для зберігання

Не в кожній оселі є великі, місткі шафи або приховані комоди. Тоді ми шукаємо інші способи зберігання одягу та аксесуарів. Як зберігати взуття в підвалі? Це не найсприятливіше місце, оскільки умови там зазвичай складні. Там має бути тепло і сухо, інакше ви назавжди зіпсуєте свої аксесуари.

Якщо у вас є місце, легко організувати незвичайний гардероб. У цьому випадку ідея зберігання взуття не буде складною, але нюанси мають ключове значення. Складайте взуття в жорсткі коробки з невеликим отвором. Навіщо? Ідея полягає в тому, щоб відокремити їх одне від одного, а також від інших речей, крім того, щоб забезпечити їм достатню вентиляцію і захистити від пилу.

Бавовняні мішечки всередині забезпечать додатковий захист, але для кожної речі потрібно мати окремий мішечок. Набивання їх газетами або вкладання розпірок для взуття – ще одна хитрість, яка допоможе аксесуару виглядати чудово. Намагайтеся не складати занадто важкі коробки, оскільки все одно можуть з’явитися вм’ятини або інші подібні пошкодження. Зберігання взуття в передпокої дещо відрізняється від зберігання в підвалі. Там додатково потрібно подбати про захист від гризунів та комах, наприклад.

Шафа або інший предмет меблів, розміщений у темній кімнаті, приховає коробки, а разом з тим і взуття від можливих пошкоджень.

Читайте інші статті