Прочитаєте за 3 хв 12 Січ 2022

Як виконати новорічні спортивні обіцянки?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Ви вже придбали абонемент у спортзал? Підготували дизайнерський спортивний одяг? Перш ніж обіцяти собі схужнути, перегляньте, що робити, щоб залишатися вмотивованим і насолоджуватися бажаними результатами.

Січень – час виконання новорічних обіцянок, зокрема найпопулярніших – спортивних. Ми відчуваємо мотивацію, готовність діяти, сповнені енергії, навіть «гори звернути». Ми записуємось на заняття з фітнесу, комплектуємо гардероб спортивним одягом та інвентарем, запускаємо чергове тренування на YouTube, плануємо дієти та нові тренування. Але як зберегти цю ативність на заняттях і через кілька тижнів не відмовитися від нових спортивних звичок, а навпаки – зробити їх довготривалою щоденною звичкою?

Поставте собі мету

Недостатньо сказати собі: я хочу схуднути, підтягнутися, більше рухатися. Ставте конкретні, вимірні та досяжні цілі – так буде легше планувати кроки для їх досягнення. Зробіть свою спортивну мету зрозумілою, наприклад, схудніть на 5 кг за 3 місяці, зробіть 30 присідань за певний проміжок часу, пройдіть кілометр в хорошому темпі.

Використовуйте метод малих кроків

Плануйте і дійте регулярно

Якщо говорити про регулярність… Розробка плану тренувань і точного розкладу дозволить систематично втілювати в життя свої спортивні обіцянки. Призначте час тренувань відповідно до вашого способу життя, щоб вони не заважали іншій роботі.

Запровадьте систему штрафів і винагород

Йде дощ, а ви пропустили тренування на свіжому повітрі? А може, замість того, щоб стрибнути в спортивні штани, ви вважали за краще заскочити під ковдру і подивитися фільм? Іноді наше тіло заслуговує на відпочинок, але виправдання не можуть стати звичним. Винагороджуйте себе за позитивні звички, але також застосовуйте покарання, якщо ви  пропустили тренування або не виконали його через лінь (звичайно, якщо ви відмовилися від вправ через їх складнощі, спробуйте простіші варіанти). Нагородою за наступний тиждень регулярних тренувань може стати солодкий десерт або покупка дизайнерських легінсів. Штраф? Наприклад, додаткова серія вправ для преса.

А може спорт у компанії?

У вашого друга чи подруги є подібні новорічні спортивні обіцянки? А може, ваш партнер давно практикує і може бути вашим наставником? Займайтеся спортом у компанії – завдяки цьому ви можете разом мотивувати себе, підняти настрій, а також критикувати, коли з якихось причин хтось хоче здатися.

Читайте інші статті