Прочитаєте за 3 хв 03 Гру 2021

Як упакувати новорічний подарунок? Ідеї, що надихають на створення красивого пакування

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Який довгоочікуваний період грудень… Нарешті можна подумати про найприємнішу частину – пакування подарунків для рідних та друзів. Як це зробити творчо та креативно? Підготували для вас декілька порад та трішки натхнення. Зрештою, знадобиться лише папір, ножиці, різнокольорові стрічки та ваш креатив і фантазія, які допоможуть створити чудові композиції!

Стильна упаковка

Найпопулярніший спосіб упакувати подарунки – покласти їх у коробку, обгорнуту декоративним папером і перев’язати стрічкою. Це класична вічна ідея, яку час від часу варто оновлювати. Насамперед, важливі декоративні матеріали. Нехай вони будуть якісні, щоб ви не нервували під час підготовки подарунків, а ваші близькі змогли насолодитися естетичним виглядом. Вибирайте товстіший декоративний папір, який не буде складатися або рватися при загортанні. Зверніть увагу на якість і стиль стрічок, етикеток і бантиків – тканинні моделі будуть набагато практичніше глянцевих моделей з фольги. Пакуючи новорічні подарунки, дотримуйтесь свого вродженого почуття естетики. Папір краще купувати за кольором до бантика, а інші елементи бирати у схожому стилі. Ви можете створити чарівну пастельну композицію, вишукану чорну із золотистим або казкову сріблясто-білу, що так нагадує зиму)

Оздоблювані елементи

Замало деталей та ніде оку зачепитись? Ви можете зробити подарункову упаковку більш привабливою за допомогою додаткових елементів, але намагайтеся бути поміркованими і зосередитися на чомусь одному, не варто наліплювати все за раз. Святковий новорічний мотив подарунка підкреслять крихітні блискітки, що розмістились поруч із бантом, вирізана з паперу сніжинка, гілочка хвойного дерева, соснові шишки, паличка кориці, висушені шматочки апельсину чи цукерки. Також чудовим елементом дизайну стануть вирізані букви, наклеєні на упаковку (з них можна створити кумедний персоналізований слоган чи напис).

Екологічне пакування

Обирати та купляти папір й прикраси для подарунку не для вас? Тоді використовуйте екологічні матеріали, щоб створити упакування без зайвих відходів! Все, що вам потрібно, це сірий обгортковий папір, шматочок мотузки або бавовняної мереживної стрічки та гілочки ялинки, щоб створити красиве мінімалістичне пакування, на яке надихнула сама природа. Можна прикріпити й інші природні елементи, наприклад, сушені шматочки лимона і апельсина, квіти, що не в’януть, гілочку омели або ялівцю. Замість сірого паперу також можна використовувати старі газети, завдяки ним упакування одразу отримає ретро-шарм. Не бійтеся використовувати те, що є під рукою – upcycling це круто!

Креативні способи пакування

Людська творчість безмежна, тому якщо ви шукаєте заняття для грудневих вечорів і хочете здивувати своїх близьких, спробуйте запакувати свій подарунок більш креативно. Підібрали декілька технік, що надихають, а також додаємо практичні інструкції.

Техніка орігамі

Чи пам’ятаєте ви як у дитинстві складали різні фігури з паперу? Все, що вам потрібно, це кілька аркушів паперу, точність і трохи терпіння. З кожною спробою буде виходити все краще. Нижче ви знайдете простий, але чудовий спосіб створення упакування з геометричним бантиком.

Ефектне віяло 

Все, що вам потрібно, це візерунковий папір і двостороння клейка стрічка, щоб створити таке маленьке диво! Цей метод є чудовою і трохи простішою альтернативою більш складним формам орігамі.

Паперові закладки

Ви можете загорнути подарунки правильної кубоподібної форми в папір, створивши креативні закладки. У разі такої просторої форми найкраще підійдуть гладкі текстури. Навіть сірий обгортковий папір в такому вигляді буде виглядати ефектно.

Пакування у тканину

А може, ви загорнете свій подарунок у тканину замість декоративного паперу? Фурошікі – це японський квадратний клаптик тканини, який використовувався для упаковки речей протягом тисячоліть – сьогодні він в основному використовується для пакування подарунків. Вам потрібен лише шматок будь-якої тканини, якої повинно вистачити, щоб обгорнути подарунок. До речі, для цього чудово підійде шарф, який також може стати частиною вашого подарунка.

Читайте інші статті