Прочитаєте за 4 хв 07 Гру 2021

Святкові фільми: що варто подивитися на прийдешні свята?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

Період новорічних та різдвяних свят – особливий час. Нарешті можна провести незабутні моменти і повеселитися  з родиною чи друзями. Під час святкового сезону ми нарешті можемо сісти і пограти в розважальні настільні ігри або ввімкнути телевізор і подивитися різдвяні фільми на Netflix, що ще більше посилить цю унікальну атмосферу.

За останні десятиліття було створено чимало святкових комедій, які своєю популярністю перевершують навіть найбільші блокбастери. Підібрали деілька чудових варіантів для тих, кому подобаються фільми із святковою атмосферою.

Різдвяні мультфільми

Звісно, що найбільше існує мультиків на новорічну тематику. Пропозиція для дітей у кінотеатрах постійно зростає, але не кожна казка стає хітом. Однак, коли фільми завойовують любов маленьких глядачів, на їх основі часто створюються серіали або короткометражні фільми. Так були створені, серед іншого, різдвяні сцени «Шрека» чи «Холодного серця».

Клаус

Це особлива різдвяна анімація, яку найкраще дивитися всією родиною. Це історія хлопчика Джаспера, який закінчує школу листонош із поганими оцінками. Його відправили на пошту в Смеренсбург за полярним колом. Місто не справляє гарного враження. Мешканці не дуже прихильно ставляться один до одного, не кажучи вже про листи. Коли Джаспер вирішує кинути роботу, він зустрічає Елві, місцеву вчительку, і Клауса – незвичайного столяра. З цього моменту життя в місті змінилося. Мешканці починають посміхатися один одному і підтримувати. Вони розповідають чарівні історії і починають святкувати Різдво.

Відпустка в дикій природі

У Європі Різдво асоціюється з ялинками, вкритими снігом. Ця традиція існує ще в багатьох країнах світу, але не у всіх. «Свято на природі» — чудова романтична різдвяна комедія. Все починається, коли улюблений син Кейт йде в коледж. Кейт вирішує використати вільний час і організовує для себе та чоловіка другий медовий місяць. На жаль, у її чоловіка зовсім інші плани і замість того, щоб подякувати, він покидає дружину. Розчарована Кейт сама їде до Замбії. Під час сафарі вона допомагає гіду врятувати слоненя. Разом вони доглядають за ним у заповіднику для слонів. Значно подовжується перебування в Африці. Кейт вирішує провести Різдво в Замбії. На горизонті з’являється нове кохання. Кейт має прийняти рішення, чи їхати додому, чи дозволити африканським пригодам продовжуватися.

Побажання на Різдво

Канікули – це час здійснення бажань. Найбільше їх виконує, звичайно, Санта Клаус. Різдвяний фільм «Бажання Різдва» розповідає про чудову співробітницю Sara Show, яка, на жаль, дуже покірна і сором’язлива людина. Коли її ідеї щодо різдвяної ініціативи краде бос Дірк Тайсон, Сара сильно страждає. Недооцінена і водночас нездатна боротися за себе, жінка зустрічає на вулиці Санта Клауса, який обіцяє їй виконати одне бажання. Сара просить набратися мужності, щоб завоювати свою посаду в компанії. Миколай виконує її бажання і дає сили боротися за себе. Однак Сара повинна поспішати, адже різдвяний подарунок триває всього 48 годин.

Різдвяні хроніки

Кожна дитина мріє «спіймати а гарячому» Санта Клауса. Про те, як це зробити, знято не один новорчіний фільм. «Різдвяна хроніка» — це історія-уява, що може статися, коли діти відкриють таємницю Санта Клауса. Кейт і Тедді Пірс мають план записати Санту. Помітивши його, діти пробираються в його сани і відправляються в різдвяну подорож з Сантою, а точніше, значно ускладнюють її. Стався нещасний випадок, який ставить під загрозу збереження різдвяної традиції. Однак не варто опускати руки, навіть коли сани Санта Клауса пошкоджені. Кейт і Тедді йдуть працювати до нього, щоб врятувати Різдво. Чи буде це можливим?

Полярний експрес

Це ще один типовий різдвяний мультфільм, який розповідає історію дитини, яка втрачає віру в Санта Клауса. Цього разу повернути віру у свята сприяє надзвичайна подорож у особливому поїзді. Окрім головної героїні, у поїзді є ще троє дітей та незвичайний провідник. За кермом у діток трапляється багато пригод, кожна з яких наводить на висновок, що Санта існує.

Різдвяний принц

Свята – найкращий час для романтичних комедій. Один з них — «Різдвяний принц». Це казкова історія кохання звичайної дівчини і принца. Цього разу «звичайна дівчина» — юна журналістка Ембер. Її завдання — знайти сенсаційні матеріали про спадкоємця престолу принца Річарда. Найпростішим способом отримати цікаву інформацію, здається, є робота в палаці. Ембер стає гувернанткою принцеси Емілі. На жаль, не обходиться без труднощів і журналістка заплутується в королівських інтригах. Крім того, вона закохується в принца, що не допомагає її таємній роботі. Якою буде її доля? Чи виконає вона свою місію? А може, у долі на неї зовсім інші плани? Про все це ви зможете дізнатися, подивившись святкову комедію.

Відпустка (у головній ролі з Еммою Робертс)

Це не зовсім різдвяний фільм, але дуже святковий. У ньому розповідається про людей, які не люблять Різдво з дуже приземлених причин – вони відчувають себе непотрібними під час різдвяних зустрічей. Головна героїня фільму – Слоан, яка працює вдома і лікує розбите серце. Мама дуже хоче знайти для своєї дочки нового нареченого. Її брат заручається з тією, кого знає лише 3 місяці. Наче проблем не вистачало, під час різдвяних трапез до сім’ї приходить тітка, у якої щоразу  з’являється новий партнер. В таких умовах навряд чи хтось був би прихильником Різдва. Одного разу на дорозі Слоан з’являється чоловік, який, як і вона, не дуже любить різдвяний період. Він також має за плечима незручні ситуації з жінками і найближчим часом зв’язуватися з іншою не планує. Вони обидва вирішують стати різдвяними партнерами. Разом вони сидять за столом на Різдво, створюють один одному компанію на День святого Валентина, а на Великдень відвідують близьких. З часом з’ясовується, що вони ідеальні компаньйони не тільки під час канікул.

Читайте інші статті