Прочитаєте за 4 хв 20 Гру 2023

Streetwear стиль: чим він виділяється та як його носити?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

На вулицях можна побачити розмаїття стилів, адже кожен обирає для себе абсолютно різні тенденції. Streetwear особливо популярний серед жінок і чоловіків. Чим він вирізняється? Як його носити? Обов’язково прочитайте нашу статтю. Тут ви знайдете всю найважливішу інформацію про цей модний тренд.

Що таке streetwear?

Терміном streetwear або вуличний одяг позначають оригінальні, але водночас зручні стилі, які базуються переважно на спортивних речах. При цьому ніхто сліпо не слідує трендам, кожен інтерпретує їх по-своєму. Все постійно розвивається, і вулиця є найкращим джерелом натхнення. Вуличний одяг – це позачасова тенденція, яка базується, насамперед, на функціональності, яка завжди підтверджуватиме свою цінність.

Вуличний одяг, або міський стиль, народився в 1970-х роках. Це був переломний момент, коли в мегаполісах почали створювати абсолютно новий стиль одягу. У той час повсякденний стиль з великою кількістю спортивних речей можна було побачити буквально скрізь. Величезний вплив на вуличний стиль мала Каліфорнія, адже тамтешні серфери всіляко стверджували свою індивідуальність, зокрема й за допомогою специфічного вбрання. Багато джерел припускають, що Шон Стуссі, творець модного лейблу Stüssy, був одним з попередників такого стилю. Серфери, хіп-хоп музика і графіті – все це дало початок стилю вуличного одягу. Сьогодні, напевно, немає такого місця на землі, де б не було прихильників урбаністичного стилю.

Але не всі знають, що вуличний стиль – це більше, ніж просто одяг та аксесуари. Багато людей демонструють власні переконання або просто хочуть виділитися з-поміж інших своїм зовнішнім виглядом. Тут, чим оригінальніше вбрання, тим краще.

Жіночий streetwear

Без сумніву, жіночий вуличний одяг надзвичайно популярний. Його обирають жінки, які люблять невимушений та оригінальний стиль. Для них це спосіб продемонструвати свої модні вподобання, а також можливість підкреслити власну індивідуальність. При цьому ефектних образів можна досягти без особливих зусиль. Базою стилю завжди є зручні речі. Жіночі кросівки – незамінний аксесуар, який можна носити як з типово спортивним одягом, так і з більш жіночним.

Що ще можна знайти в гардеробах шанувальників streetwear? Оверсайз і надзвичайно зручні речі. Штани-бойфренди, джоггери та спортивні крої, а також завужені штани з дірками – всі вони можуть бути стилізовані найрізноманітнішими способами. Вони чудово виглядають з короткими або довгими топами. Жіночі футболки можуть легко замінити сукні, так само як і худі. У холодні дні ідеально підійде верхній одяг, такий як світшот, джинсова куртка, бомбер або пуховик. Звичайно, вуличний стиль завершують аксесуари. Бейсболка завжди під рукою, так само як і поясна сумка та рюкзак. Довгі шкарпетки ідеально завершують дівочий образ.

Жіночий streetwear одяг має багато спільного з чоловічим. Це означає, що багато речей можна запозичити у партнера, тата чи брата. Вільний крій легко “обіграти”, щоб зробити його більш виразним. Сміливі візерунки та кольори, а також тканини додають “родзинки” базовим речам. Часто дівчата доповнюють спортивні комплекти яскравими прикрасами або обирають взуття на шпильках.

Streetwear для чоловіків

Чоловіки цінують комфорт і свободу у виборі вбрання. Для багатьох з них чоловічий вуличний одяг – найкращий варіант. Спортивні штани мають модний потенціал. Разом чи окремо, з оригінальними аксесуарами, вони завжди мають гарний вигляд. Чоловіки не бояться кричущих принтів і кольорів, але вважають за краще поєднувати їх з приглушеною основою, щоб зберегти баланс. Цікавим ефектом є багатошаровість, а також поєднання тотал-базових речей зі спортивним одягом та аксесуарами.

Вуличний стиль ґрунтується на простоті, але все одно вражає. Вільні чоловічі футболки чудово виглядають з вузькими або широкими брюками, а сорочки можна носити класично або недбало зав’язати на талії. Це показує, що одна модель дає нам багато варіантів використання. Джинси є обов’язковим елементом гардеробу для холодної погоди, поряд з куртками-бомберами та стьобаними куртками-пуховиками. Футболка, накинута на лонгслів, є, мабуть, найулюбленішим поєднанням для шанувальників вуличного одягу, незалежно від статі.

Streetwear – це атмосфера свободи в поєднанні з комфортом і ноткою індивідуальності. Чоловіки поєднують спортивні штани та світшоти з денімом, або навпаки, з елегантними речами, такими як білі сорочки. Іноді вони обирають розслаблений крій, який доповнюють унікальними деталями.

Які аксесуари варто вибрати для чоловічого образу? Бейсболки – обов’язкова річ, хоча теплі шапки складають їм серйозну конкуренцію. Замість сумок або, навпаки, об’ємних рюкзаків, дехто обирає невеликі моделі на ремені. Чоловічі кросівки ідеально поєднуються з усіма видами штанів. Вони добре поєднуються з шкарпетками контрастного кольору.

Читайте інші статті