Прочитаєте за 5 хв 17 Вер 2021

GIRL POWER: 13 питань до Поліни Нені – журналістки, видавчині і громадської діячки #ЖІНКИUA

Автор: ELLE Україна
Прочитаєш за 5 хв

Інтерв’ю ANSWEAR & ELLE

Щодня жінки різного віку зіштовхуються з дискомфортом, що створює для них наш соціум. Про те, як важливо бути захищеною, знати свої права і вміти їх відстоювати, боротися з несправедливістю і за материнські права, як приносити користь суспільству, знає Поліна Неня, яка створила громадський рух #жінкиUA і активно працює в цьому напрямку. «Я хочу, щоб ви зрозуміли, жінки повинні підтримувати одна одну і об’єднуватись, щоб виступати одним потужним фронтом на захист власних прав», – розповіла Поліна в інтерв’ю ELLE Україна.

І це ще не все, чим займається Поліна. Вона за короткий термін перетворила свій сайт bestin.ua в один із найуспішніших порталів про світське життя – як каже Поліна, «про людей і для людей». Здається, це її життєвий девіз – вона все робить для людей.

Журналістка, видавчиня, громадська діячка #жінкиUA, мама трьох дітей і героїня проекту Girl Power і ANSWEAR розповіла ELLE Україна про свої соціальні діяння, результати, які їй вдалось досягнути у бізнесі, освіті і не лише.

БЛІЦ

Подзвонити чи написати?
Написати, щоб подзвонити

Інтернет чи особисте повідомлення?
Особисте

Google чи Safari?
Google

Останні пошукові запити?
Кращі фільми Хаяо Міядзакі
Сэм Вакнін лекції

Книги чи серіали?
Зараз серіали, для мене це – відпочинок

3 улюблених профілі в Instagram?
@natgeo; @bestinua; @lulagoroskop

Розкажіть про ваші соціальні проекти – чому вирішили займатися цією діяльністю, з чого ви почали і яку користь вони приносять людям?

Коли я проходила свій надскладний шлях і боролася за власну доньку, відстоюючи свої материнські права, мені дуже допомогли тисячі жінок, більшість – просто добрим словом, деякі – ділом. Вся ця підтримка безцінна для мене, і я відчуваю вдячність до кожної людини, яка не залишилась байдужою. Я зіштовхнулась з такою проблемою, як батьківський кіднепінг – це коли один із батьків утримує дитину, забороняючи бачитися з іншим і застосовує таку маніпуляцію, як «синдром відчуження», що, по суті, є насильством, але по факту в нашій країні ніяк НЕ врегульовано на законодавчому рівні. Багатьом складно оцінити весь жах такої ситуації, але я, як ніхто знаю, яка це нелюдська жорстокість. Саме тому вважаю своїм обов’язком бути підтримкою і реальною допомогою для жінок, які проходять подібний шлях. Для цього я створила громадську організацію @jinky_ua.

У 2019 ви заснували громадський рух # жінкіUA # стопнасилля, яке підтримало безліч жінок. Чому ви вирішили вибрати саме цей напрямок?

Тому що, як би парадоксально це не звучало, це наймасштабніша проблема, адже, за статистикою, вона стосується кожної третьої жінки, але вона ніяк не регулюється законодавчо. Є вже просування вперед, і саме завдяки тому, що жінки потрохи почали говорити про це вголос. Моя мета – домогтися криміналізації насилля і батьківського кіднепінгу в Україні, для цього я закликаю жінок бути сміливими і заявляти вголос про захист своїх прав. Не боятися осуду і не засуджувати інших, уникати абсолютно помилкових висловів «сама винна”, “не винось сміття з хати», «б’є – значить любить» і т.д.

Яких результатів вдалося досягти?

За рік я і ті, хто підтримують наш проект, а серед них, адвокат Катерина Маличенко реально допомогли більш ніж 15 жінкам – це складні випадки з боротьбою за дітей, і більше 100 жінкам я надала адресну підтримку: від поради до потрібних контактів, координації з поліцією і юристами.

Сукня answear.Lab

Що ви можете порадити українським жінкам?

Я всім серцем бажаю жінкам усвідомити, наскільки вони важливі в першу чергу для себе. Я мрію, щоб жінки в Україні навчилися себе цінувати і припинили дозволяти себе ображати. Я хочу, щоб ви зрозуміли, що жінки повинні підтримувати одна одну і об’єднуватися, щоб виступати одним потужним фронтом в захисті своїх прав на життя, на материнство і на щасливе майбутнє своїх дітей, з вірою, що вони ніколи не дозволять, щоб їх вдарили або відібрали у них дитину, а якщо це трапиться, злочинця буде покарано! Я вірю, що в нашій країні такі злочини стануть неможливі і неприпустимі.

Розкажіть про вашу колаборації з Answear.ua. Весь дохід від продажу спеціальної колекції Girl Power бренду answear.LAB піде на ваш соціальний проект. Яка його мета і з чого все почалося?

Ми солідарні в ідеї об’єднувати жінок по всьому світу, я щаслива бути ретранслятором цієї місії. Для нас важливо спільними зусиллями бути ефективною і потужною допомогою. Дякую answer.LAB ANSWEAR всім серцем за таку позицію і за реальну допомогу, яку вони надають жінкам в Україні.

Сукня answear.Lab

Давайте поговоримо про вашу особистий стиль. Як би ви його описали одним реченням?

Стиль багатогранної жінки.

Сумочка answear.Lab

Де ви зазвичай робите покупки – онлайн або офлайн?

Я не люблю приміряти, але я люблю відчувати тканину, віддаю перевагу офлайн, але ритм життя все більше прагне до онлайну.

Які ваші відчуття, коли одягаєш футболку з написом This Girl can? Як ви вважаєте, наскільки кожній жінці важливо відчувати себе впевненою і вірити в себе?

Як би банально це не звучало, але всі проблеми жінок, серед яких і насилля, – це від нелюбові до себе і від відсутності самоповаги, через це і розмиті межі, через це невпевненість, страхи, комплекси, а значить, і можливість для інших принижувати, ображати, знецінювати… Негайно починайте себе любити або починайте вчитися цьому! Це наш з вами головний пріоритет! Ви точно це зможете, і разом ми найкрасивіша сила про кохання, жіночу та материнської енергії, завдяки якій цей світ продовжує існувати.

Фото: Анна Гончарова
Стиль: Анастасія Білоус
Макіяж: Тетяна Овдієнко
Зачіски: Андрій Яблонський

Повне інтерв’ю Поліни Нені читайте на сайті ELLE.ua >>

Читайте інші статті