Прочитаєте за 3 хв 08 Лют 2022

Зима в горах! Найкрасивіші місця захопили учасники конкурсу #Winterspiration

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Ласкаво просимо в зимову країну чудес! Подивіться на найкрасивіші гірські куточки – ідеально підходять для тривалих походів, милування мальовничими пейзажами, а також екстремального катання на лижах.

Зима може надихати! Здійсніть подорож з нами до найчарівніших місць України та Європи. Ці кадри зробили учасники конкурсу #Winterspiration, який триває до 15 лютого 2022 року.

 

Крконоше – казковий край

Любителі Карконоше кажуть, що це місце ніколи не набридне. Більше того взимку, подекують, що він найкрасивіший, тож їхати в ці краї варто, якщо відчуваєте спрагу до засніжених краєвидів, дерев, вкритих пуховими ковдрами, та чарівних будиночків, захованих десь між вершинами. Ці невисокі гори, що входять до складу Судетів, взимку демонструють свій найкрасивіший вигляд, а також привітні до туристів. Для любителів трекінгу значною визначною пам’яткою стане зимове сходження на гору Сніжинка або триваліший похід хребтом. Крконоше також цінують любителі різних видів зимових видів спорту, не тільки катання на лижах і сноуборді, а й лижних турів і бігових лиж.

Татри – для любові до гір

Найпопулярніші польські гори взимку набувають додаткового шарму, нагадуючи величні Гімалаї чи Альпи. Тут є незліченна кількість місць для проживання та цікавих маршрутів, які лише спонукають досліджувати нові місця. Найпопулярнішими (і відносно легкодоступними) місцями є долина Косцеліска та Хохоловська долина. Для тих, хто жадає чарівних краєвидів, обов’язково варто відвідати Русінова Полана, з якої відкривається захоплююча панорама Татр. Подібні враження подарують вам Hala Gąsienicowa та Kopieniec Wielki.

Тіроль – в альпійській землі

Не можна не згадати про зимову столицю Європи – австрійський Тіроль, де регіональний фольклор зустрічається з мальовничими хребтами найвищих гір на континенті. У Тіролі є незліченна кількість зимових атракціонів. Мекка лижників також приваблює любителів гірських походів та інших видів діяльності, таких як катання на санках і ковзанах.

Румунські Карпати – слідами Дракули

Це, безумовно, не найпопулярніше зимове місце, але слід визнати, що 700-кілометровий ланцюг Карпат у Румунії стає найбільш вражаючим своєю дикістю та різноманітністю ландшафту в цю пору року. Румунські Карпати приваблюють любителів походів і їм є що запропонувати – різноманітні форми місцевості, від величезних гірських лугів до майже альпійських вершин, печерних ущелин, крижаних печер, скельних воріт та інзельбергів. Культура скотарства, що збереглася донині, додає клімату подорожі, особливо якщо по дорозі ми зустрічаємо дерев’яні села, в яких, здавалося б, час зупинився. А якщо у вас в голові не тільки гори, а й атмосферні замки та повна емоцій дорога, обов’язково відвідайте Трансільванію.

Читайте інші статті