Прочитаєте за 2 хв 18 Жов 2021

Жінки, сповнені Lifespiration: Божна Видровська

Автор: Наталія Кондратенко
Прочитаєш за 2 хв

Танці – це спосіб життя, вираження себе, втілення мрій! Зустрічайте, наступна героїня нашої рекламної кампанії «Lifespiration Starts Here» – Божна Видровська, яка познайомить нас зі світом Ballroom-культури та танцю Vogue.

У нашій новій кампанії «Lifespiraton starts here» є унікальні персонажі, жінки, які використовують свій потенціал на повну, приймають сміливі рішення та живуть за власними правилами. Серед них Божна Видровська – одна із найвідоміших постатей польської сцени Voguing та популяризаторка Ballroom-культури.

Що надихає Божну?

Хто така Божна Видровська?

Божена Видровська, також відома як Божна, – візуальний художник, виконавець та балетмейстер. Вона народилася в 1994 році на польському узбережжі, зараз працює і живе у Варшаві. З 2014 року вона є членом Royal House of Milan – престижного нью-йоркського дому, який протягом 30 років поширює феномен танцю Voguing по всьому світу. У Польщі Божна є співзасновницею Kiki House of Sarmata, з 2016 року організовує знаменитий «Ballroom у Божни» та бере участь у багатьох мистецьких проектах.

Voguing – здійснення мрії в танці

Божна деякий час вивчала фотографію, наразі вона займається медіа-арт у Академії образотворчих мистецтв у Варшаві. Однак танець, її найбільша пристрасть, саме в цій сфері вона хоче розвиватися. Своє захоплення танцями вона відчула ще у підлітковому віці. Спочатку вивчила досконало рухи вуличної культури танцю – брейк -данс і поппінг. У 2012 році вона відкрила для себе Voguing і повністю прийняла цей танець – ось що означає здійснення мрій на танцполі. «Воугінг» – це стилізований сучасний стиль танцю, який вимагає автентичності та творчості не лише у русі, але й у зовнішності. Він виник з Ballroom-культури нью -йоркських drug-queens 1960 -х років з центром переважно в Гарлемі. Спочатку називаючись “танцем відокремлених”, він збирав навколо себе громади, які борються з бідністю, расизмом та гомофобією. Далі цей стиль потрапив у мейнстрім завдяки музичному кліпу Мадонни “Vogue” та документальному фільму “Париж у вогні” 1990 року. Сьогодні барвиста та інклюзивна культура Ballroom поширюється у всьому світі та столицях Voguing’у, окрім Нью -Йорка , тепер у Парижі, Берліні, Стокгольмі та інших містах. Voguing проникає у світ поп-культури та моди, з’являючись у музичних кліпах Аріани Гранде, роботах A $ AP Rocky, серіалах Netflix та під час показів мод найвідоміших дизайнерів. А ще, Voguing є у нашому відео завдяки виразним емоціям та таланту Божни.

Читайте інші статті