Прочитаєте за 2 хв 20 Жов 2021

Жінки, які надихають: Саша Сидоренко

Автор: Наталія Кондратенко
Прочитаєш за 2 хв

Знайомимось із наступною героїнею нашої нової рекламної кампанії “Lifespiration starts here” і навіть не приховуємо, що робимо це із особливим задоволенням. Олександра “Sasha” Сидоренко – українська та польська професійна боксерка, семиразова чемпіонка України та чемпіонка Європи з боксу.

Ви мабуть зауважили, що у нашій новій кампанії «Натхнення починається тут», кожна із героїнь є унікальною. Вони – цілеспрямовані, незалежні від стереотипів та нав’язаних шаблонів, вони приймають всі виклики і не бояться змінюючись самим, змінювати цей світ на краще. Серед них – українка Олександра “Sasha” Сидоренко, яку ми застали для розмови під час підготовки до чемпіонату Європи з боксу.

Що надихає Сашу?

Хто вона – Sasha Сидоренко?

Олександра “Sasha” Сидоренко – українська та польська професійна боксерка, семиразова чемпіонка України та чемпіонка Європи з боксу. Свою спортивну кар’єру розпочала ще у 12 років. Довгий час шукала відповідний вид спорту, думала зокрема про волейбол, але захопилася фільмами із Брюсом Лі та обрала карате. У 14 років Саша стала займатись серйозно кікбоксингом, і за деякий час виграла World Cup. Далі надійшов час боксу, тяжка праця, але і неодноразові перемоги. Олександра на сьогодні є семиразовою чемпіонкою України з боксу. Вона п’ять разів виступала на чемпіонаті Європи та чотири рази на чемпіонаті світу. Представляла Україну та Казахстан. У 2014 році переїхала до Польщі, одружилась, народила сина і прийняла польське громадянство. Саша успішно поєднує материнство і професійний спорт. У 2017 році вона стала чемпіонкою Європи, а зараз знову готується до нових перемог на професійному рингу.

Ви також можете боротися за себе

Не існує єдиного правильного визначення жіночності. І хіба існують речі, які можна ділити на суто жіночі? Приклад Саші вкотре демонструє, що якщо чогось дуже хотіти, все неодмінно здійсниться. Біографія семиразової чемпіонки України та чемпіонки Європи насичена подіями, які могли б стати основою для сценарію хорошого фільму. Саша Сидоренко, з дитинства захоплювалась бойовим мистецтвами, роками наполегливо тренувався аби одного разу вийти на ринг і голосно про себе заявити. Найближчі завжди підтримували її у реалізації мрій. Після успіхів у рідній країні був нелегкий період змін, складних рішень і початку роботи в Польщі практично з нуля – боротьби з болісною реальністю, включаючи депресію та самотність. Однак, незважаючи ні на що, сьогодні Олександра відкрила власну школу боксу у Варшаві, будує і далі свою професійну кар’єру, реалізовується в сімейному житті і все ще хоче боротися за титули. Спорт – це захоплення і робота одночасно, він мотивує, дозволяє їй повірити у власні можливості, розвиває впевненість у собі, але також і вчить, що після кожного падіння треба підніматись і продовжувати боротьбу.

Читайте інші статті