Прочитаєте за 4 хв 03 Вер 2021

Як повернутися до рутини після відпустки і не збожеволіти?

Автор: Наталія Кіптач
Прочитаєш за 4 хв

На перший погляд, повернення може бути складним, особливо це стосується роботи, обов’язків і повсякденної діяльності. Дізнайтесь, як це зробити з шиком, і насолоджуйтесь позитивним настроєм навіть після відпустки!

Привіт, реальність – нові виклики

Під час відпустки ми зазвичай робимо те, що довподоби. Розпорядку дня не існує, години та час доби розмиваються, спонтанність на першому місці. На жаль, часи літньої безтурботності повинні колись закінчитися, а зіткнення з реальністю може бути болючим. Із країни, наповненої сонцем і млявістю, ми повертаємось до сірих похмурих днів, наповнених повсякденністю. Маємо справу з переповненою електронною скринькою, простроченими рахунками, піклуванням про рідних і свій дім. Рутина, нудьга, стрес… Повернення з відпустки не полегшує той факт, що все це збігається з кінцем літа – менша кількість сонячних променів, зниження температури та негода посилюють почуття депресії, жалю та ностальгії. Можливо, Вам не вистачає наснаги до роботи, не можете зосередитися, відчуваєте тривогу та розгубленість – ось деякі симптоми стресу після вихідних. Але це не привід засмучуватися! Ми продемонструємо Вам, як безболісно пройти цей етап і використати енергію, якою Ви зарядились під час відпустки.

Як безболісно повернутися до повсякденного життя?

Як боротися із буденною реальністю і з легкістю повернутися до повсякденних обов’язків? Ви можете надихнутися наведеними нижче порадами або зробити те, що підказує Ваша інтуїція. Пам’ятайте, що стрес після тривалого відпочинку не є поганим явищем – він абсолютно природний і впливає на більшість із нас.

Намагайтеся бути позитивними

Ця порада може здатися тривіальною, але перш ніж повернутися до такого звичного способу життя, спробуйте прогнати чорні хмари. По-перше, під час відпустки не думайте про роботу, навчання і завдання, що стоять попереду, адже відомо, що з часом Вам все одно доведеться з ними зіткнутися. Перш ніж повернутися до буденності, зосередьтеся на її позитивних сторонах, подумайте про переваги Вашої роботи, людей, які позитивно впливають на Вас. Варто також знати, що колеги також після відпустки, тому після повернення Ви можете бути приємно здивовані творчістю і позитивним настроєм оточуючих.

Організуйте простір навколо себе

Прибирання – хороший спосіб зняти стрес, організований простір дає нам відчуття контролю над реальністю, вносить внутрішній спокій та гармонію. Ви можете прибрати своє помешкання після повернення з відпустки (і витягнути перший осінній декор, на приклад, ароматичні свічки), а вдалою прикрасою робочого столу будуть сувеніри з подорожей або, наповнені сонцем, фотографії.

Пам’ятайте про все добре і віддайтесь мріям

Якщо говорити про спогади… Згадування минулого, чудових літніх моментів, пригод, людей та місць, з якими Ви зустрілися, може бути хорошим способом на деякий час забути про сіру реальність. Не бійтеся мріяти – трохи ностальгії не завадить!

Плануйте свою наступну відпустку та короткі подорожі на вихідних

Ви можете на мить повернутись у минуле, але й пам’ятайте про майбутнє. Деяких людей заспокоюють конкретні цілі (в даному випадку – подорожі), планування і здійснення зворотнього відліку. Непогано подивитися на календар одразу після повернення з відпустки у пошуках зручної дати для своєї наступної поїздки. Пам’ятайте також, що не обов’язково одразу приймати рішення про тривалу відпустку, спробуйте відпочити найближчим часом. Можливо, поблизу є спа-центр, привабливий відпочинковий комплекс, захоплюючі пейзажі чи визначні пам’ятки, що варто подивитися? Осінь справді мальовнича!

Дозвольте собі привабливі дрібнички

Кінець відпустки не означає закінчення пригод, нових стосунків і відпочинку. Постарайтеся, щоб ці деталі з’явилися у Вашому житті не тільки влітку. Проводьте час із друзями, наважтесь на різноманітні атракціони та невеликі розваги, що запалять вечір або вікенд. Керуйтесь тим, що Вам подобається робити у вільний час і що робить Вас щасливими, адже це головне! Ніхто з нас не може змінити свою реальність на 100%, але ми можемо вдосконалити її, що дозволить нам відчувати щастя, спокій та задоволення кожного дня.

Читайте інші статті