Прочитаєте за 3 хв 04 Чер 2019

WE ARE the “CHAMPION”!

Автор: Ievgenii Korsunski
Прочитаєш за 3 хв

У 1976 році Роккi Бальбоа урочисто вбіг і стрімко піднявся сходами Фідалельфійського художнього музею – сцена, яка міцно закріпилася в кінематографічній свідомості американців. Роккі, будучи героєм робітничого класу, вуличним бандюгою і спортсменом зі своїми мріями, став уособленням Людини-Чемпіона.

we-are-the-champion

На пробіжках він захищав себе від зимових холодів тренувальними спортивними брюками, трикотажною шапкою і ношеною сірою кофтиною з капюшоном – толстовкою. Коли Роккі вийшов із тіні і став знаменитим, він привніс із собою те, що назавжди стало основою, навіть символом американського стилю – толстовку.

we-are-the-champion

колекція бренду Champion на ANSWEAR.ua >>

Сьогодні цю скромну одежу носять всі – від малюків до дідусів і бабусь. Вона і надалі, правда, має статус деякого «вигнанця» – настільки, що в деяких школах і нічних клубах її заборонили. Але це не провина Роккі.

Історія толстовки з капюшоном почалась в 1930-х роках – її було створено, як виключно практичний одяг. Американський бренд Champion розробив перші толстовки, Ви зараз здивуєтесь, для робітників морозильних складів в штаті Нью-Йорк.

В 70-х толстовка набула шаленої популярності у музикантів хіп-хопу. Вона стала уособлення бунтарства, сильної волі, а капюшон, що нагадував грудні ребра кобри – символом сили.

we-are-the-champion

колекція бренду Champion на ANSWEAR.ua >>

Наприкінці 1990-х популярність хіп-хопу надихнула виробників одягу, таких як Tommy Hilfiger і Ralph Lauren, і навіть висококласних дизайнерів, таких як Gucci і Versace, розпочати виробництво толстовок з капюшоном. Результат – цей одяг став абсолютною частиною повсякденного гардеробу.

Повертаючись до «винахідників» толстовки з капюшоном, історія бренду Champion це – історія професійної дружби з багатьма організаціями і клубами.

we-are-the-champion

we-are-the-champion

Бренд Champion був заснований в 1919 году братами Фейнблумами. Компанія виробляла спочатку спортивні кофти, а потім адаптувала свій продукт для військової академії США з метою використання його під час тренувань і на уроках фізкультури.

Champion шили спортивну форму для всіх команд NBA в 1990-ті роки, постачали одягом американські коледжі, а в 1992 році виготовили форму для команди «Dream Team», яку ті одягнули на літні Олімпійські ігри 1992 року в Барселоні.

we-are-the-champion

колекція бренду Champion на ANSWEAR.ua 

З 2008 року компанія виготовляє форму для Англійської Прем’єр-ліги, футбольного клубу Wigan Athletic, збірної Уельсу з футболу, чоловічої збірної Греції з баскетболу, а також для італійського баскетбольного клубу Канту.

Віднедавна речі бренду Champion – бренду з історією, представлені на ANSWEAR.ua. А мати толстовку з капюшоном від Champion, який її придумав – наше пристрасне бажання!

we-are-the-champion

 

Читайте інші статті