Прочитаєте за 3 хв 29 Сер 2022

Вийти із зони спортивного комфорту – як почати тренуватися з чогось нового?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Ви бігаєте, плаваєте, займаєтесь із вагами… А може, пора змінитися і спробувати щось нове? Ми заохочуємо вас покинути зону комфорту тренувань.

Здоровий спосіб життя вимагає постійного руху. Можливо, ви вже знайшли свою улюблену спортивну дисципліну, можливо, ви все ще її шукаєте, або ж ви застрягли в спортивній рутині і відчуваєте, що вам не вистачає імпульсу почати щось нове. Що вам заважає? Страх нового, відсутність відповідної знаряддя, а може мотивація?

Чому так важлива різноманітна фізична активність?

Ми займаємось спортом не лише заради нашого тіла, здоров’я та стану. Навчання має приносити нам радість, давати новий стимул і розвиватися. Тому нудно бути не може. Погодьмося, той самий велосипедний маршрут чи той самий набір силових вправ у сотий раз уже не захоплюють. І все ж варто розвиватися і пробувати нове! Різноманітні фізичні навантаження дозволяють не тільки вирватися з рутини тренувань. Перш за все, вони дозволяють всебічний розвиток нашого тіла та нашої фізичної форми. Зміцнюємо м’язи, витривалість, гнучкість, розвиваємо швидкість і витривалість.

Як змінити розпорядок тренувань?

Насамперед, подумайте про те, що дають вам поточні тренування, які частини вашого тіла зміцнюють і над чим ще варто попрацювати. Якщо ви зазвичай вибираєте інтенсивні тренування, можливо, варто доповнити їх вправами з навантаженнями? Ви бігаєте, плаваєте, катаєтесь на роликах? Можливо, варто спробувати групові заняття, наприклад zumba energy? Вашому тілу також може не вистачати спокійніших вправ, таких як пілатес, розтяжка чи йога, якими ми часто нехтуємо. Канікули та теплі дні ідеально підходять для початку нових справ, особливо на природі. Вже згадані ролики та велосипед – це ще не все. Можна спробувати скандинавську ходьбу, сходити на скалодром, пограти в теніс чи гольф.

Як спробувати щось нове в спортзалі?

Тренажерні зали та фітнес-клуби – одні з найпопулярніших місць, де ми працюємо над своїми формами. Однак багато людей там займаються лише одним видом діяльності, наприклад, лише заняттями на тренажерах або відвідування ідентичних занять з одним і тим же викладачем. Час змін! Чи відчуваєте страх перед новим, невпевненість? Проведіть новий тип тренувань зі своїм другом. Якщо ви до цього часу уникали обтяження, візьміть з собою партнера, бажано з досвідом, який пояснить вам, що і як вам слід робити. Активність з другом дозволить вам подолати страх перед невідомістю. Також важливий позитивний настрій. Навпаки, ніхто з інших спортсменів не буде вас критикувати, а лише надаватиме істотну підтримку. Ви також можете в будь-який момент відмовитися від нового заняття і повернутися до улюблених вправ.

Знайдіть свою улюблену дисципліну з Reebok

Бренд Reebok мотивує вас до спортивної універсальності. З кросівками Nano X2 з тканинним верхом, які будуть працювати як у спортзалі, так і на вулиці, ви зможете випробувати нові види діяльності. Від присідань на одній нозі до бурпі, від станової тяги до випадів. Це взуття додасть вам впевненості!

 

 

Читайте інші статті