Прочитаєте за 3 хв 20 Січ 2024

Стильні зимові канікули: що обрати для активного зимового відпочинку?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Зимові канікули ми б напевно хотіли провести у засніжених горах, захоплюючись заняттями, характерними для цієї пори року. Можна також відвідати інші міста або запланувати поїздку за кордон. Від того, як ми проводимо зимові канікули, залежить, який одяг та аксесуари ми беремо з собою. Що ж покласти у валізу? Ознайомтеся з нашими варіантами.

Зимові канікули в горах

Збираєтесь провести зимові канікули в горах? Візьміть з собою теплі речі. Основа зимового гардеробу – вільний верхній одяг, що не обмежує рухів. Візьміть з собою короткий пуховик довжиною до стегна, щоб можна було займатися зимовими видами спорту, не замерзаючи. Подумайте також про куртку або пальто для переодягання. Хорошим вибором будуть моделі, які поєднують в собі комфорт і елегантність, тобто вовняне пальто або довгий пуховик.

Обираючи одяг для зимових канікул, пам’ятайте про функціональність. Потрібно запевннитись, що куртка, яку ви одягаєте на схили, міцно пошита і має місткі кишені. Деякі моделі також мають спеціальну кишеню для скі-пасів. З цими аксесуарами ви можете бути впевнені, що не загубите жодної важливої речі під час катання на лижах чи сноуборді.

Перш ніж купувати конкретні фасони для схилів, зверніть увагу на те, чи мають вони необхідну функціональність. В ідеалі, обрані вами моделі повинні мати сучасні мембрани, які запобігають просочуванню води всередину. Дедалі популярнішими стають куртки зі сніговим поясом, який ускладнює потрапляння снігу під одяг під час катання. Знайдіть одяг, який виділить вас на схилах. Уникайте білого та бежевого кольорів і обирайте яскравіші. Лаймово-зелений, яскраво-жовтий, червоний і фіолетовий – кольори сезону.

Зима у місті

Зимові канікули – це не лише гірськолижні схили. Багато людей проводять цей час відпочиваючи в заміському будиночку або залишаючись у місті. Всупереч уявленням, такі канікули зовсім не обов’язково мають бути нудними. Все, що вам потрібно зробити, це заздалегідь спланувати міські заходи, які ви хочете провести з близькими.

Можливо, ви давно хотіли побачити нову виставку в місцевій художній галереї, або ж планували похід в кіно чи на виставу? Залежно від того, як ви вирішили провести зимові канікули, вам знадобляться різні стилі. Якщо ви вирішили досліджувати місто, не забувайте одягатися тепло. Зазвичай такий образ складається з об’ємної сорочки, джемпера, теплої куртки та зручних штанів або довгої спідниці та колготок. Найголовніше в багатошаровості – це ваш комфорт.

З іншого боку, якщо ви вирішили відвідати культурний захід, обирайте елегантний стиль. У кіно, театрі, художній галереї чи музеї добре підійде класичний ансамбль з чорним гольфом або джемпером і надзвичайно модною шкіряною спідницею. Цікавою альтернативою є трикотажна максі-сукня яскравого кольору.

Вихідні в європейській столиці

Зимові канікули за кордоном – чудова ідея для проведення дозвілля. Однак поїздка до Парижа, Мадрида, Рима чи Копенгагена вимагає підготовки – особливо з огляду моди. Як і у випадку з відпусткою, проведеною вдома, ви маєте бути готовими до холодного вітру, дощу та снігу, щоб досліджувати місто з комфортом. Обирайте багатошаровий одяг, який зігріє вас і забезпечить комфорт.

Якщо ви збираєтеся в південні регіони Європи, ви можете спакувати валізу з одягом для осіннього або ранньовесняного сезону. Замість товстого пуховика оберіть утеплену шкіряну куртку, довгий шкіряний тренч або все більш популярні бежеві пальта зі штучного хутра. Доповніть будь-який з цих варіантів об’ємним светром тілесного кольору і елегантними прямими брюками з якісної бавовни.

Не забудьте про аксесуари. Завершіть зимовий образ теплою вовняною шапкою або беретом. Шию обмотайте об’ємним шарфом. У тепліші дні обирайте бейсболку та носіть яскраві прикраси. Хочете виглядати модно в європейських столицях?

Читайте інші статті