Прочитаєте за 4 хв 15 Січ 2024

Стиль гранж – як його носити?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

Музика має величезний вплив на світ моди. Тож не дивно, що стиль гранж досить міцно закріпився в нашому одязі. Це специфічний тренд, але, тим не менш, він сподобається не тільки бунтарям. Як одягатися в стилі гранж? Пропонуємо кілька ідей для вдалого образу.

Що таке стиль гранж?

Стиль гранж походить від однойменного музичного жанру. Альтернативний рок зародився в 1990-х роках у США. Такі гурти, як Nirvana, Alice in Chains та Pearl Jeam мали великий вплив на розвиток цього музичного жанру. Вищезгадані артисти були зірками сцени і водночас основоположниками гранж-моди, оскільки фанати активно наслідували їхній стиль. Курт Кобейн і сьогодні вважається іконою.

Стиль гранж – це відсилання до музичного жанру. Одяг та аксесуари значною мірою перенесені безпосередньо з музичної сцени в повсякденне життя. Шанувальники альтернативного року зробили так, що на вулицях з’явився характерний стиль їхніх кумирів. Сміливий образ був своєрідним маніфестом. Стиль гранж швидко став частиною поп-культури і важливим джерелом натхнення для дизайнерів.

Характерні особливості стилю гранж

На перший погляд, гранж виглядає досить недбало, проте кожен його елемент продуманий до дрібниць. Недбалість необхідна, як і бунтарський характер стилю. Що таке стильний гранж? Великі джемпери, світшоти та топи – обов’язковий елемент. Жіночі штани з дірками додають характеру, а кросівки з високими щиколотками і фланелеві сорочки підкреслюють рок-вібрацію. Шкіряні куртки – ще одна ознака цього стилю. Не забудьте про важке взуття у стилі мілітарі та куртки-бомбери у військовому стилі. Кілька браслетів і ланцюжків також стануть у нагоді.

Стиль одягу гранж – це поєднання класики з великим переважанням навмисно пошарпаних речей. Тут нюанси надають потрібний характер будь-якому ансамблю. Жіночі футболки з графікою, наприклад, гуртів, або зовсім однотонні моделі носять в багатошарових комбінаціях, наприклад, з сорочкою з коміром і джемпером оверсайз. Важливо, що багатошаровий образ використовується незалежно від пори року.

Стиль одягу гранж надає нам бунтарського вигляду. Темна кольорова гама розбавляється червоним і зеленим кольорами, увінчаними клітинкою. Як чоловіки, так і жінки можуть міняти місцями різні елементи одягу. Жіночі світшоти виглядають оверсайз, тому їх можна поцупити з гардеробу партнера. Жінки завершують свій образ червоною помадою та чітко окресленими очима.

 

Як одягатися в стилі гранж?

Стиль гранж – це сміливість. Хочете створити образ в такому настрої? Вам потрібно пам’ятати, як його стилізувати, щоб виглядати недбало, але при цьому комфортно. Рок-шик обов’язковий, тому вибирайте шиповані ремені, багато ланцюжків і рукавички без пальців. Стиль гранж – це футболка з логотипом гурту, стилізована з дірявими джинсами і кросівками, доповнена картатою сорочкою і жіночими куртками-шкірянками. Важливо, що в більшості випадків ми маємо комбінації в стилі унісекс, які підходять як для неї, так і для нього. В основі стилю гранж лежить простота. Приглушені кольори та натуральні матеріали – інші визначальні риси тренду.

Стиль гранж в моді можна побачити практично в кожному сезоні. Довгі пальта та парки з важкими черевиками – одне з найпопулярніших поєднань. У тому, щоб зав’язати сорочку на талії, немає нічого відвертого, але це покращить навіть найпростіший образ. Іноді зміна аксесуарів – це все, що потрібно, щоб додати образу характеру. Поєднайте шкіряні штани з кросівками на високих підборах і футболкою великого розміру, а також оберіть містку сумку з рокерською ручкою. Чим простіше, тим краще, хоча у вас може виникнути спокуса вибрати яскраві аксесуари. Наприклад, прикріпіть ланцюжки до штанів або пов’яжіть їх на шию. Пошарпаний одяг та аксесуари характерні самі по собі, тому вам не потрібно докладати великих зусиль, щоб створити гранж-образ.

Стиль гранж – це поєднання декількох напрямків з великою часткою класики, хоча і в недбалій формі. Шкіра, денім і вовна – матеріали, які підкреслять рок-вібрацію. Не хочете копіювати 1:1 образи музичних зірок? Сучасний стиль гранж не такий очевидний. Замість шкіряного піджака одягніть жилет з такого ж матеріалу, а картату сорочку замініть на білу.

Футболку із зображенням музикантів можна поміняти на смугасту, яка більше асоціюється з Францією, ніж з потужним звучанням, але, тим не менш, ідеально вписується в гранж-стилістику. Сукня-комбінація – це дуже сексуально, але незграбні черевики і шкіряна куртка додадуть їй пікантності. Шпильки завжди стануть у нагоді, як і окуляри круглої форми як у Джона Леннона.

 

Читайте інші статті