Прочитаєте за 2 хв 27 Січ 2024

Що таке стиль normcore?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 2 хв

Стиль normcore описує специфічний підхід до моди. Як одягаються так звані “нормальні”? У нашій статті ми розкриваємо їхні стильні секрети.

Що таке стиль normcore?

Стиль normcore – досить новий тренд, але є всі ознаки того, що він вже встиг зарекомендувати себе в жіночих і чоловічих гардеробах. Поєднання слів “нормальний” і “хардкор” означає надзвичайно нормальний, коли йдеться про вбрання. Про нього дуже часто говорять, що йому бракує стилю. Про збіг не може бути й мови, адже все ретельно продумано, хоча на перший погляд цього зовсім не видно.

Стиль досить універсальний, оскільки базується насамперед на базових і спортивних речах. Стиль normcore є слухняним, хоча дехто вважає його дещо прісним. Тут відчувається сильне посилання на 90-ті та тенденції того періоду. Mom джинси, тобто жіночі штани із завищеною талією та злегка завуженими штанинами довжиною 7/8, є обов’язковим елементом гардеробу.

Не всі знають, що тренд normcore зробили популярним зірки зі світовим ім’ям. Найяскравішим представником цього стилю є Стів Джобс, який прославився своєю “уніформою” – вбранням, в якому він постійно ходить.

Це водолазка, джинси та спортивне взуття. Багато хто обирає мінімалістичні та універсальні поєднання. Образ “нормалів” привертає увагу своєю простотою і вишуканістю.

Як носити нормкор?

Стиль нормкор надзвичайно популярний. Природність тут передусім, і це видно по продуманим образам “нормалів”. Що вони носять щодня? Їхні гардероби наповнені простими, якісними речами та аксесуарами. Однотонні футболки спокійних тонів поруч із джинсовими штанами – абсолютний must have гардеробу. В такому одязі зручно, легко рухатися та створювати безліч комбінацій.

Шанувальники стилю normcore полюбляють розстібнуті джемпери, які можна накинути на плечі. Так само, як і жіночі світшоти. Крій оверсайз і приглушені кольори – це те, що треба. Normcore – це мінімалізм з родзинкою. Прихильники цього стилю не слідкують за трендами і не дбають про те, щоб носити одяг з помітними логотипами відомих брендів. Для них шопінг – це необхідність, а не задоволення.

Для неї і для нього

Normcore – це унісекс-стиль в одязі, адже один і той же образ підійде і їй, і йому. Чоловічі футболки та жіночі майки можна поєднувати з синіми прямими джинсами та однотонним спортивним взуттям.

В обох статей в гардеробі знайдете блейзери, сорочки поло, водолазки, спортивні штани, джемпери, світшоти та розстібнуті сорочки з короткими рукавами. Це класика в стилі кежуал, яку можна доповнити аксесуарами. Вітається простий ремінь і сонцезахисні окуляри. Абсолютно немає місця для виразних аксесуарів. Образи передбачувані, але не позбавлені характеру. Монохромні вбрання оживляються лише контрастним взуттям.

Normcore – це стиль, що характеризується простотою. Прагніть до максимального комфорту, тому доповніть чоловічі джинси кросівками та бавовняним флісом. Повсякденні речі в поєднанні зі спортивними аксесуарами – рецепт недбалого і невимушеного образу. “Середньостатистичний” прихильник цього стилю любить приглушену естетику, тому обирає спокійні кольори.

Читайте інші статті