Прочитаєте за 4 хв 07 Гру 2023

Різдвяні прикраси: створіть особливу атмосферу вдома

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

Різдво – чарівна пора, коли домівки наповнюються радістю та родинним теплом. Один із способів ще більше відчути різдвяний настрій – це відповідно прикрасити свій дім. У цій статті ми підкажемо, як створити святкову атмосферу за допомогою цікавих прикрас.

Моменти, проведені з родиною та друзями, спільна вечеря, відпочинок за десертом, аромат свічок і мерехтливі вогники різдвяної ялинки – ці маленькі моменти створюють особисті враження від Різдва. Однак ми не завжди можемо отримати від них максимум задоволення. Підготовка до Різдва часто є стресовою та трудомісткою. Тому варто підготуватися до нього якомога раніше. З чого ви починаєте процес декорування?

Новорічні прикраси столу

Основа домашньої святкової атмосфери – красиво прикрашений стіл. Він і є центром подій. Найважливішим його елементом повинна стати ошатна скатертина. Якщо ви не знаєте, який колір обрати, зупиніть свій вибір на класичному білому. Це універсальне рішення, яке ідеально поєднується з будь-яким посудом. Ті, хто віддає перевагу сміливим кольорам, можуть вибрати святкову палітру пляшково-зеленого, червоного, бордового, золотого чи срібного.

Різдвяний стіл не повинен бути без посуду. Вибирайте тарілки єдиної тематики. Не забудьте про серветки, надавши їм форму тонкого трикутника або рулону, і про свічки, які додадуть столу затишної атмосфери.

 

Поставте святкові прикраси в центрі столу. Перевірена ідея – ялинові гілки, які асоціюються з грудневою святковістю. Поєднайте їх з іншими природними елементами, такими як дерево, соснові шишки або ароматні ванільні палички. Сформуйте прикраси у традиційній формі вінка. Не обов’язково склеювати всі елементи. Просто розкладіть їх естетично на дерев’яному підносі. Пам’ятайте, що не можна перевантажувати стіл занадто великою кількістю прикрас, оскільки це буде виглядати хаотично. Крім того, високі декорації, розміщені в центрі столу, ускладнять розмову між гостями.

Новорічна ялинка в оригінальному стилі

Ніщо так не потішить ваших гостей, як красиво прикрашена ялинка. Незалежно від того, живу чи штучну ялинку ви оберете, подумайте, як адаптувати її розташування до вашого інтер’єру та стилю. Ви можете обрати ялинкові прикраси з мережива, фетру, дерева, кераміки, скла чи пластику.

Дерев’яні прикраси вирізняються неповторним стилем, довговічністю, а також чудово поєднуються із зеленими гілками ялинки. Прикраси з фетру виглядають надзвичайно чарівно і створюють теплу, сімейну атмосферу в оселі.

Прикраси зі скла, металу та порцеляни стають все більш популярними. Розписані вручну різнокольорові фігурки надають ялинці неповторного характеру. Особливо в тренді вінтажні композиції, які ідеально відтворюють різдвяну атмосферу багаторічної давності.

Завершіть композицію ялинки святковими вогнями. Почніть прикрашати ялинку з підсвічування основи, рівномірно розмістивши вогники на зовнішній стороні гілок, а потім проведіть їх вглиб ялинки. Вибір вогнів не менш важливий. На ринку доступні як білі та теплі гірлянди, так і кольорові версії, які додадуть вашій ялинці екстравагантності. Важливо також регулювати інтенсивність, що дозволить вам налаштувати освітлення відповідно до моменту – від м’якого освітлення до інтенсивного сяйва.

Новорічні прикраси на кожному кроці

Прикрашаючи свій дім, вам не обов’язково дотримуватися певних рамок. Обирайте прикраси, які пасують до дизайну інтер’єру або просто подобаються вам. Якщо у вас немає місця для традиційної ялинки, подумайте про альтернативні рішення. Цікавим варіантом є ялинка з гілок, фанери або дерева. Ви також можете створити ялинку з новорічних гірлянд та металевого каркасу. Альтернативні ялинки дозволять вам проявити власну творчість і додадуть оригінальності вашим різдвяним прикрасам.

Скляні прикраси надійні у створенні святкової атмосфери. Це класика новорічних прикрас. Витончені скляні зірки та ялинки чудово підійдуть як для прикрашання столу, так і для декорування полиць під телевізори. Вони додадуть вашому інтер’єру нотку елегантності, а мерехтливе сяйво вогнів відобразиться в ніжних відблисках скла.

Для створення святкової атмосфери використовуйте вази. Наповніть їх гілками зимової ялиці, червоними ягодами та сріблястими шишками. Квіткові композиції у вазах принесуть свіжість і природний аромат у вашу оселю. Доповнять композицію свічки. Віддайте перевагу класичним білим або ж оберіть святкові кольори, такі як червоний, зелений або золотий.

Прикрашаючи свій дім до Різдва, ви можете створити чарівну святкову атмосферу. Використовуйте прикраси, які зроблять ваш інтер’єр ще красивішим. І не забудьте додати особистий штрих, відобразивши в декорі свій стиль і смак.

 

Читайте інші статті