Прочитаєте за 4 хв 24 Жов 2023

Puma: cпортивний бік моди

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

Puma десятиліттями підтримує спортсменів під час їхніх найважливіших випробувань. Бренд також створює легкий стиль для тих людей, які просто хочуть відчувати себе комфортно в повсякденних ситуаціях. Одяг, створений Puma, безсумнівно, здійснив революцію у світі спортивної та повсякденної моди. В останніх колекціях бренд переглядає класичні, а тепер вже знакові форми, поєднуючи їх з сучасним дизайном.

Бути кращими у світі

Puma – бренд, добре відомий любителям різних видів спорту. За роки свого існування бренд зарекомендував себе як гігант в індустрії взуття та одягу для малих і великих викликів. Історія Puma починається 1948 року. Брати Рудольф і Адольф Дасслери вже 24 роки володіють компанією Gebrüder Dassler Schuhfabrik, мають дві фабрики, наймають десятки робітників, є успішними, а взуття, яке вони виробляють, носять найбільші зірки спорту. Їхнє бачення розвитку бренду суттєво відрізняється. Саме тому вони вирішили розділитися.

Рудольф Дасслер засновує бренд під назвою Ruda, що є поєднанням перших складів його імені та прізвища. Лише згодом назва еволюціонує в Puma, яка готова до стрибка. Рудольф добре знав, що найкращий спосіб просувати продукцію – це об’єднуватися з успішними спортсменами. Його далекоглядний підхід до стратегії розвитку іміджу бренду дозволив Puma стати провідним спортивним брендом. Футболісти, такі як Марадона та Еусебіо, носять стиль бренду. Їх також носять Борис Беккер, Серена Вільямс або Міхаель Шумахер.

Донині Puma випускає одяг, присвячений командам, спонсорує найкращих спортсменів світу та створює колекції спільно з найвидатнішими митцями світу. У спортивній моді вона фокусується на комфорті та виразному дизайні.

Колекція, натхненна автомобільною класикою

Автолюбителі, безсумнівно, не потребують представлення культового Porsche 911 Turbo. Сміливі кольори цих автомобілів надихнули Puma на створення колекції у співпраці з автовиробником. Результатом співпраці стали елегантні та високоякісні моделі, що відсилають до ретро-силуету Porsche Legacy.

В одязі неважко помітити пряме натхнення від зовнішнього вигляду Porsche 911 – від кольорів, що відсилають до характерного відтінку оббивки або листового металу Lemon Chrome, до обтічного дизайну всієї машини. Відсилання пронизують кожен елемент колекції: Футболки, світшоти, штани та куртки. Тому одяг Puma – ідеальний супутник для поїздки на 911 Turbo.

Відсилання до класичної моделі Porsche також можна знайти у двох моделях кросівок, які є невід’ємною частиною колекції. Перша, Retro Sneaker, має класичну витончену форму зі світло-блакитної замшевої шкіри, натхненну моделлю Porsche 911 S 2.5 1972 року. Друга модель, Heritage Sneaker, запозичила дизайн у сучасного Porsche 911 S/T. Шкіряне взуття має сірий відтінок – як і кузов спортивного автомобіля. Підкладка, з іншого боку, має коньячно-коричневий колір, що нагадує інтер’єр автомобіля.

Для любителів спорту та повсякденних викликів

Колекції Puma мають як спортивне, так і модне обличчя. Бренд стверджує, що межі між одягом для спортзалу та повсякденним гардеробом стають все більш розмитими. Тому у своїх нових розробках він робить ставку на спортивний стиль, який наразі є одним з провідних трендів. Спортивна мода Puma для осінньо-зимового сезону представлена у відтінках бежевого, рожевого, блакитного та білого. Контраст цим кольорам надає одяг чорного та оливково-зеленого кольорів.

Універсальні кольори ідеально поєднуються з багатофункціональним кроєм. Спортивні фасони Puma виготовлені з високоякісної бавовни та технічних тканин, які адаптуються до тіла. В осінньо-зимовій колекції величезну роль відіграють пропорції. Puma стверджує, що поєднання вузьких легінсів і світшота оверсайз – відмінний модний крок. А до широких спортивних штанів найкраще підібрати блузку в тон. Яку б комбінацію ви не обрали, ви будете почувати себе комфортно.

 

Читайте інші статті