Прочитаєте за 2 хв 14 Жов 2023

Що таке Mindfulness?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 2 хв

Функціональний тренінг – це типово спортивний варіант, тоді як майндфулнес тренінг – це щось зовсім інше, оскільки він фокусується на техніках медитації. На чому саме він базується? Що дає тренування уважності? Знайдіть відповіді на ці питання у нашій статті!

Що таке Mindfulness?

Визначення майндфулнес – “це стан свідомості, що виникає в результаті навмисного і безоціночного спрямування уваги на те, що ми переживаємо в теперішній момент”. Її автор – Джон Кабат-Зінн. Увага свідомо спрямовується на відчуття в реальному часі, тим самим виключаючи заглядання вперед або, навпаки, повернення в минуле. Майндфулнес – річ незвична, але вона має багато переваг. Існує кілька технік, зокрема MBSR та MBCT. Всупереч тому, що ви можете подумати, ці вправи не вимагають спеціальної підготовки, достатньо лише зустрічі з тренером. Зручні жіночі спортивні лосини та футболки підвищать комфорт під час тренування, хоча вони не є обов’язковими.

Що пропонує Mindfulness?

Майндфулнес дозволяє досягти емоційної рівноваги. Ви вчитеся мистецтву концентрації та розслаблення, тому краще справляєтеся зі стресом і негативними емоціями. Додатковою перевагою є те, що ви отримуєте задоволення від простих речей, маєте кращу гармонію з навколишнім середовищем та людьми. Тренування усвідомленості допомагає знизити ризик виникнення тривожних розладів.

Існує також низка переваг у сфері здоров’я: покращується імунітет, легше підтримувати стабільну вагу та покращуються спортивні результати. Концентрація уваги та пам’ять також стають кращими. Ви також досягаєте більшої здатності до емпатії та керованої інтуїції. Що дають вправи з усвідомленості? Послаблення негативних емоцій, більшу задоволеність у стосунках та ігнорування поганих думок.

Медитація в тренінгу уважності дозволяє нам тренувати розум. Вона вимагає регулярної практики, але ви швидко помітите позитивні зміни у вашому повсякденному житті, самопочутті та особистісному розвитку. До речі, ви можете інвестувати в жіночі спортивні топи та інші елементи одягу, які допоможуть створити правильну атмосферу під час практики.

Mindfulness: як почати практикувати?

Тренування з майндфулнес – це специфічний метод, який виконується щодня. Практика триває від 5 до 8 тижнів. Під час цієї фізичної активності ви можете спостерігати за своїм тілом або ходити і описувати свої емоції. Тренування з усвідомленості для дорослих і дітей – це також психоосвітня діяльність. На початку ви починаєте з контролю свого дихання. Тиша, спокій, правильне положення тіла та зручний одяг допоможуть вам ефективніше зануритися в усвідомленість. Жіночі спортивні шорти та бавовняний топ – речі, які підійдуть для будь-якого положення тіла.

Як почати практикувати усвідомленість? Якщо ви мало знаєте про цю техніку, перегляньте навчальні відео, доступні в Інтернеті, або зверніться за професійною допомогою до психотерапевтів і людей, які спеціалізуються на медитації. Поступово знайомтеся з цим методом. Існує досить багато способів практикувати усвідомленість, тому кожен знайде щось для себе.

Читайте інші статті