Прочитаєте за 6 хв 17 Лис 2023

What a Friday: Класика, яку варто мати у своєму гардеробі

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 6 хв

What a Friday – ідеальний час для того, щоб зібрати функціональний гардероб на всі випадки життя. Пробратися крізь безліч пропозицій і вибрати найпривабливіші з них може бути непростим завданням. Ось чому варто підходити до шопінгу стратегічно, щоб отримати максимальну вигоду від виняткових цінових пропозицій і створити позачасову, багатосезонну колекцію одягу.

Коротко про походження Чорної п’ятниці

Розпродажі, акції та привабливі знижки. Чорна п’ятниця, велике свято шопінгу, знайшло своє місце в магазинах по всьому світу. Коріння Чорної п’ятниці можна простежити в північноамериканських традиціях шопінгу.

Ще в 1960-х роках багато американців вирішили взяти відпустку на наступний день після Дня подяки, продовживши свої вихідні. Довший відпочинок збільшував апетит до шопінгу. Подібним чином діяли і міські паради, які були невід’ємною частиною святкування Дня подяки. Саме з нагоди парадів з’явилися перші акції. Магазини вздовж маршруту ходи оголошували розпродажі, заохочуючи американців до покупок.

Звідки походить назва “Чорна п’ятниця”? Про походження цього терміну ходить багато анекдотів. Згідно з однією з них, назву “Чорна п’ятниця” вперше використали в 1961 році поліцейські Філадельфії, які втрутилися в торговий зал у день оголошення великої акції, щоб заспокоїти натовп покупців.

Інша теорія походження назви “Чорна п’ятниця” пов’язує її з системою визначення виручки в американських стаціонарних магазинах, заснованою на різних кольорах чорнила. Чорне означало прибуток, а червоне – збиток. У день розпродажу після Дня подяки чорний колір домінував скрізь.

Як ви плануєте покупки на Чорну п’ятницю?

Сьогодні Чорна п’ятниця перетворилася на свято шопінгу в усьому світі. Щороку вона стає можливістю, серед іншого, доповнити різдвяні подарунки, а також розширити свій гардероб. Перш ніж розпочати шопінг, складіть список одягу та аксесуарів, які ви хочете придбати під час розпродажу. Таким чином, ми стримуватимемо бажання купити будь-яку вподобану річ, яка, можливо, не знадобиться в гардеробі в довгостроковій перспективі.

Чорна п’ятниця – гарний час для купівлі якісного одягу за чудовими цінами. Особливо в епоху, коли мінімалізм домінує над максималізмом, а акцент робиться на створенні капсульного гардеробу, з якого можна створювати різноманітні модні конфігурації. Тому під час шопінгу зосередьмося на тому, щоб знайти одяг, який є універсальним, вирізняється якістю та майстерністю виготовлення і підходить для будь-якого випадку.

Ідеальне пальто

Незамінним елементом кожного гардеробу є елегантне пальто. Обираючи ідеальне, звернемо увагу як на зовнішній вигляд виробу, так і на практичні якості та якість виготовлення. Почнемо з тканини, з якої виготовлено пальто. Найкращим вибором, безсумнівно, є вовна, адже в холодні дні вона, як жоден інший матеріал, підвищує наш тепловий комфорт. Також звернемо увагу на те, чи була вовна отримана етичним шляхом.

Прикладом верхнього одягу, виробленого таким чином, є пальто з колекції Herskind. Воно створене з вовни Mulesing Free Wool, без використання болісного для овець методу мульчування. Крім того, його оверсайз крій, поєднання багатьох відтінків бежевого і характерна клітинка означає, що воно залишиться в тренді на багато сезонів.

Пальта вільного крою з двобортною застібкою та заниженою лінією плечей залишатимуться популярними так само довго. Таке можна знайти і в колекції Herskind. Бренд розробив пальто з гладкої тканини з високим вмістом вовни. Воно чудово захищає від холоду та не мнеться. Завдяки трьом колірним варіантам – чорному та двом відтінкам бежевого – його легко підібрати відповідно до наших уподобань та стилю. Це класичне пальто стане чудовою основою як для елегантних, так і для повсякденних образів.

Для тих, хто стежить за світовими трендами, рекомендуємо пальто з колекції Hugo. Утеплена модель на підкладці з білої овчини чудово контрастує з м’яким коричневим відтінком екологічного шкірзамінника, з якого вона виготовлена. Пальто буде добре поєднуватися, перш за все, з повсякденними речами – джинсами, теплими джемперами і шкіряними сумками-багетами.

Джинси на всі випадки життя

Джинси повинні бути в кожному гардеробі. Зручні, що пасують для кожного повсякденного образу та різних силуетів. Джинси – це штани, які ми носимо найчастіше. Однак, купити їх через інтернет-магазин може бути непросто. Не примірявши їх, неважко отримати неправильний розмір або крій, що не підходить для вашої фігури. Простий трюк може допомогти в процесі шопінгу. Переберіть свій гардероб і виберіть джинси, в яких ви відчуваєте себе найбільш комфортно. Давайте визначимо, який тип штанин є найкращим, і, виходячи з цього, почнемо пошук нових джинсів.

Зручним і стильним вибором є брюки прямого крою із завищеною талією. Це тому, що вони пасуватимуть до більшості силуетів. Джинси з колекції Abercrombie & Fitch не тільки мають правильну посадку, але й випраний стриманий колір, який ідеально поєднується як з приглушеними, так і з насиченими кольорами інших речей.

Штани “mom” популярні вже кілька сезонів поспіль. І це не випадково. Джинси чудово поєднуються як з чоловічим, так і з жіночим вбранням, підкреслюючи фігуру та приховуючи її недоліки. Висока посадка підкреслює талію, а прямі завужені штанини роблять стегна стрункішими. Саме так колекція джинсів Pepe Jeans підкреслить силует. Завдяки еластичному деніму ви почуватиметеся в них надзвичайно комфортно. Модель входить до лінійки Pepe Future, до якої входять вироби, створені в рамках сталого виробничого процесу.

Класичні аксесуари

Кожен образ потребує вдало підібраних аксесуарів. Саме тому, роблячи покупки на What a Friday, варто звернути увагу на вироби з позачасовим дизайном, які можна легко доповнити елегантними та повсякденними образами. Прикладом такого аксесуару є сумка Silvian Heach, виготовлена з чорної екошкіри. Завдяки золотистій фурнітурі та оригінальному дизайну вона чудово доповнить будь-який образ. Цікавою альтернативою також буде сумочка Guess у схожій кольоровій гамі. Формат нагрудника ідеально підходить практично для будь-якого образу – чи то для офіційних заходів, чи то для зустрічі з друзями. Сумочка чудово виглядатиме в парі з модним жіночим костюмом, а також в комплекті з м’яким джемпером і джинсами.

What a Friday – вдалий час, щоб подумати про покупку класичного взуття. Пара чорних туфель на шпильці стане в нагоді в гардеробі кожної жінки. Ця модель від Michael Kors виконана з натуральної шкіри, має формовану м’яку устілку та м’який носок. Туфлі на шпильці стануть ідеальним доповненням до багатьох образів.

У холодніші дні випробування витримають культові черевики від Vagabond. Чоботи виготовлені з комбінації натуральної шкіри та екошкіри. Вони відрізняються жорстким носком, стійкою до пошкоджень підошвою. Позачасовий дизайн означає, що вони ще не скоро вийдуть з моди.

Теплий трикотаж

Трикотаж зігріває нас восени та взимку. Саме тому під час акції What a Friday варто придбати кілька модних моделей, які ще довго залишатимуться в списку найгарячіших світових трендів. Один з них – смугастий джемпер з колекції Notes du Nord, натхненний паризьким стилем. Він вирізняється вільним кроєм, рукавами реглан та приємною в’язкою.

Класика, яка підійде для будь-якого випадку, чорна водолазка, яку варто мати у своєму гардеробі. Модель з колекції Artigli, виконана зі стрейчевого трикотажу, ідеально поєднується зі спідницею, джинсами та строгими брюками. Шліца з декоративною металевою ниткою додає джемперу неповторного стилю. Прихильницям вуличного стилю рекомендуємо світшот з колекції Levi’s. М’яка модель з водолазкою розслабленого крою доповнить будь-який повсякденний образ.

 

Читайте інші статті