Прочитаєте за 3 хв 15 Лис 2022

Напрямок – північ: до скандинавського стилю

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Пакуємо позачасові якісні речі Basik, додаємо кілька непомітних аксесуарів і не забуваємо про спортивне взуття. Тенденції? Вони лише підказка до нашої еклектичної, комфортної та водночас феноменальної мети. Готові до модної мандрівки дорогами скандинавського стилю?

У чому полягає суть скандинавського стилю?

Мінімалістичний, простий (але не нудний), позачасовий, еклектичний, зручний – такими прикметниками можна описати скандинавський стиль. Жителі півночі досконало освоїли класичний одяг у абсолютно інноваційному невимушеному стилі. Їхні стилізації, зазвичай багатошарові, базуються на кількох високоякісних елементах, підкреслених неочевидним доповненням, наприклад, дизайнерською сумочкою. Особливо варто відзначити вдале поєднання відтінків і різноманітних матеріалів. Вітровка поверх костюма oversize? Спортивний пуховик в поєднанні з сукнею з паєтками? Тут дозволено все, за однієї умови – ви повинні відчувати себе комфортно і природно.

Що у шафі жителів Півночі?

Ми цього не знаємо і не будемо узагальнювати – у скандинавській естетиці важливо виразити свою індивідуальність. Тим не менш, спостерігаючи за стилями місцевих інфлюенсерів, переглядаючи модні журнали та пропозиції скандинавських брендів, можна виділити кілька елементів. Така база буде корисною, якщо ви тільки починаєте свій шлях цим стилем. Якби ви були скандинавською it-girl, чого б не бракувало у вашому гардеробі? Насамперед, піджаки (бажано oversize), які носять з міні-спідницями, джинсовими або шкіряними брюками. Вони чудово поєднуються з виразною водолазкою, простою сорочкою та спортивним світшотом, ставши одним із основних шарів вашого вбрання. Так чи інакше, світшот – ще один елемент, який постійно з’являється в стилізаціях під скандинавський клімат. З капюшоном або без – це спортивний елемент, без якого неможливо уявити стиль жителів півночі. Як і без спортивного взуття, найчастіше кросівок, які, згідно з філософією скандинавського стилю, поєднуються з усім. Завершуючи список необхідних елементів, варто згадати просту, якісну сорочку, універсальний вовняний светр і джинси – тут панує клбош і прямі крої.

Ключова ідея – андрогінність – перераховані вище елементи одягу легко можна знайти як в чоловічому, так і в жіночому гардеробі.

Скандинавська кольорова палітра

Здавалося б, скандинавські стилізації нагадують пейзажі крайньої півночі: тут домінують приглушені відтінки сірого, синього, зеленого, білого та чорного. У певному сенсі це пов’язано з холодним типом краси скандинавів або їх небажанням виділятися. Однак зовнішність оманлива! Якщо основний одяг можна витримати в нейтральних природних кольорах, то у виборі аксесуарів вже панує безумство. Неонові туфлі на підборах чи рожевий клатч Барбі? Ось вам – це квінтесенція скандинавського духу, в якому темно-сірий підсвічується оптимістичним акцентом. До того ж, важливий не стільки конкретний колір, скільки його подача на конкретному матеріалі. Навіть чорний колір виглядає зовсім по-іншому на шкірі, денімі, шовковому атласі або вовняному плетінні – це варто враховувати при створенні монохромних багатошарових нарядів, які є основою цього стилю.

Читайте інші статті