Прочитаєте за 4 хв 05 Жов 2021

At home, but not alone: ​​5 різноманітних хобі для осінніх вечорів

Автор: Марія Алєксєєва
Прочитаєш за 4 хв

Якщо ви не є фанатом осені, а з настанням похолодання відчуваєте себе як Бріджит Джонс після чергового розставання, ця стаття створена спеціально для вас. Ми доведемо, що стати друзями з осінню можливо!

Зміна сезонів — відмінний привід урізноманітнити звичне проведення часу, навчившись чомусь новому і цікавому. У чому сенс сумувати та скаржитися на нестерпні труднощі буття, якщо кожен день безцінний? І нехай це не прозвучить в стилі популярних Інстаграм-гуру! Життя у нас і справді одне. Як і осінь поточного року.

Хочете знати, які хобі доповнять ваш персональний “солодкий листопад”? Читайте до кінця і обирайте сферу до душі!

Креативне прикрашання десертів

Ох, ви тільки уявіть, яку їстівну красу можна творити, озброївшись кулінарними блогами на YouTube і стійким бажанням не сумувати. Тістечка, печиво, торти, всілякі солодкі кошики та круасани — було б бажання, як то кажуть! Однак пам’ятайте — будь-яка нова сфера вимагає практики й деяких знань, і як би просто не здавалося спекти той самий торт з картинки, тільки його прикрашання може відняти у вас декілька нервових клітин.

Наша мета — розслабитися, а не нервувати, тому подивіться відеоуроки в Інтернеті, запасіться шоколадною глазур’ю, карамеллю та горіхами, і пробуйте, пробуйте, пробуйте! Можливо, вам так сподобається, що ви запишитеся в кулінарну школу.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??‍? Mezi kávou a objektivem (@pethprivarova)

Аналогова фотографія

Ми так звикли до знімків, зроблених на сучасні смартфони, що справжньою родзинкою почали вважати фотоапарати з минулого. Аналогова фотографія не тільки допоможе не хандрити, а й надихне на створення фотошедеврів. Ви можете обрати популярну камеру Polaroid або ж будь-який інший плівковий фотоапарат. Головна особливість таких фото в їх “справжності”, адже їх не можна ні підправити у фотошопі, ні видалити за допомогою однієї кнопки.

Плюс і в тому, що вам доведеться розвиватися в цьому напрямку: вивчати особливості зйомки на плівку, вчитися проявляти та друкувати такі знімки. Ну, чи не краса? А ще ви станете бажаним гостем на будь-якому святі, чи то дівич-вечір, хрестини чи день народження. Так-так, мало хто не захоче отримати подібне фото “у моменті”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kreatywna fotografia ? (@adazet)

Вишивка

Хто говорить, що вишивка — це тільки для людей елегантного віку, той просто ніколи нічого крутого не вишивав. Якщо вишивка є вашим хобі, сміливо розвивайте свої “вишивальні” здібності. Терпіння і наполегливість — ті самі “кити”, на яких “стоїть” це хобі.

Мало того, що тепер у вас будуть найкрасивіші в окрузі ексклюзивні скатертини та серветки, що нагадують про пристойні будинки з прислугою, ви ще станете неймовірно спокійною людиною. Ви знали, що вишивка визнана одним з найбільш дієвих і безпечних антидепресантів?

Художні колажі

Створення колажів — це прекрасна можливість розбудити сплячого роками митця. Усередині кожного з нас живе свій маленький Пікассо, і випустити його назовні дуже просто — віддайтеся моменту і не намагайтеся підпорядкувати те, що ви створюєте, якимось правилам і алгоритмам. Ви можете працювати як у фотошопі (або будь-якій інший графічній програмі), так і на папері.

Вирізайте деталі з журналів, газет, малюйте, клейте, міксуйте і нескінченно поєднуйте непоєднуване. Повірте, дане заняття не тільки розвиватиме ваш смак, але й дозволить грамотно позбутися зайвої енергії. Виплесніть те, що накопичилося, і не дивуйтеся, коли ваш настрій підскочить до небес.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agnieszka Szubert (@kolazowa)

Якісне кіно

Якщо атмосфера осінніх вечорів не схиляє вас до того, щоб робити щось своїми руками, надихайтеся кіномистецтвом. Кіно допомагає заглянути всередину себе і наголошує на тому, що б ми, можливо, хотіли в нашому житті змінити або знайти. Використовуйте кіно не тільки як розважальний контент, а й як освітній. Так, не Всесвітом Marvel єдиним!

Наповнюйтесь красою і невгамовною енергією класики чорно-білого Голлівуду, також подивіться фільми зі списку “100 кращих американських фільмів за 100 років за версією AFI” (The American Film Institute). Зверніть увагу на популярні документальні фільми на Netflix (наприклад, The Social Dilemma). Зробіть цю осінь для себе максимально яскравою та корисною!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jess (@dzisiaj.jutro)

 

Читайте інші статті