Прочитаєте за 4 хв 26 Кві 2023

5 весняних суконь, що надихають

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

Квітчасті, з вражаючими об’ємними візерунками, яскраві та блискучі – наймодніші сукні весни 2023 року створені для того, щоб вражати та хвилювати. Дайте волю своїй фантазії та здивуйте себе!

Модні сукні весни 2023 року такі ж, як і ця пора року: різноманітні. Пастельні відтінки поєднуються з насиченими кольорами, фасони у стилі y2k змагаються за першість з ретро-кроєм, а повітряні гофровані тканини змішуються з важкими блискучими матеріалами. Тож ви можете легко підібрати їх відповідно до ваших очікувань, нагоди, часу доби або погоди.

Сила фуксії

В останні місяці рожевий колір був на порядку денному: від ніжного і солодкого пастельного до насиченого рожевого, в який закохалася б сучасна Барбі, і від фуксії, збагаченої відтінком блакитного. Сильний, яскравий колір переживає ренесанс на подіумі завдяки Valentino. І на вулицях теж, хоча колись існувала думка, що відтінок фуксії – лише для сміливих. Зовсім ні! Втім, якщо ви шукаєте модний компроміс, пропозиція Birgitte Herskind буде саме ним. На глянцевій тканині буяють інтенсивні рожеві квіти. Мальовничий візерунок так само наелектризовує, як і деталі: рукава-буф, горло-стійка і трикутний виріз на спині. Ця сукня стане супутницею на всіх весняних і літніх вечірках, садових посиденьках і весіллях.

У стилі handmade

У цьому сезоні текстури грають першу скрипку і стають, поряд з кольором, важливим елементом сукні. Так ми отримуємо складки, плісе, рельєфні та ткані візерунки, що нагадують ті, які робили наші мами та бабусі на гачку для в’язання. Дух художньої майстерності зберігається і в пропозиції Résumé. Просту форму в’язаної моделі урізноманітнює об’ємний візерунок, вигадливо вибитий на тканині. До сукні додається сумочка зі схожою фактурою. Поєднання бірюзового та рожевого?  Йому говоримо “так”!

Повернення з блакитної лагуни

Із закінченням карнавалу нам не доведеться прощатися з блиском і гламуром. На весну і літо 2023 року ми також робимо ставку на металізовані матеріали. Чим більше блиску, тим краще – паєтки і глітер з’являються як вночі, так і вдень, порушуючи умовності і доводячи, що ви можете самі формувати дрес-код. У променях весняного сонця паєтки на блакитній сукні Stine Goya переливаються, як райська лагуна. Ви можете носити її як окремий елекмент або підсилити ефект, поєднавши зі штанами з паєтками.

Апельсиновий сад

Для тих, хто любить співати, танцювати і обожнює аромат апельсинів… Сукня від Patrizia Pepe схожа на солодкий апельсин – проста, насичено помаранчева, універсальна і сподобається багатьом. Трикотажний крій пасуватиме до більшості силуетів фігури, а цікава хвиляста фактура буде захоплювати, як і колір. Недостатньо яскравості? Ви завжди можете доповнити однотонну модель дизайнерською сумочкою та босоніжками на металевій платформі – звісно, всі аксесуари мають бути однаково сонячних кольорів.

Просторовий рожевий

Ми почали наш огляд  весняних пропозицій з рожевого кольору – і закінчимо теж рожевим, але цього разу в його м’якшій версії. Сукня Emporio Armani на перший погляд здається мінімалістичною. Але нехай вас не вводить в оману вигляд – туніка вільного крою доповнена вафельною, просторовою фактурою. Модель нагадує знамениті плісировані творіння Маріано Фортуні, які на початку 20 століття обтікали силуети провідних трендсеттерів того часу. Цього разу на зміну вертикальним вузьким складкам прийшла більш складна структура, яка в поєднанні зі світлим кольором робить сукню схожою на весняну хмаринку. Як і хмаринка, вона також легка, а завдяки структурі матеріалу може легко розтягуватися і змінювати свою форму. Саме тому доречним буде приручити її золотим поясом у вигляді ланцюжка.

Читайте інші статті