Прочитаєте за 3 хв 27 Бер 2023

Як розповісти історію сестринства через мистецтво?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

“Сестринство дає тобі силу”, “Підтримай свою сестру”, “Будь сміливою сестрою!” – це лише деякі з гасел, що з’являються на футболках Answear.LAB у супроводі колажів, наповнених сестринською енергією. Автором графіки є Аня Глік – талановита художниця, яка співпрацює з найбільшими світовими будинками моди. Цього разу вона використала свій талант для проєкту SISTERHOOD. Розкриваємо залаштунки діяльності Ані Глік для Answear.LAB.

SISTERHOOD дає нам силу! Так ми пробуджуємо сестринську енергію та причинно-наслідкову силу. Ми довіряємо і підтримуємо одна одну. Ми не класифікуємо і не виключаємо. Ми підбадьорюємо одна одну і зміцнюємо самооцінку одна одної. Ми допомагаємо одна одній солідарно і беззастережно. Як “духовні сестри” ми віримо, що наш зв’язок ґрунтується на спільних ідеях та досвіді… Це послання SISTERHOOD – унікального проекту Answear.LAB, що поєднує моду, музику та мистецтво. Він звучить у пісні Наталії Пшибиш, а також у художніх колажах Ані Глік, які були надруковані на футболках, що увійшли до лімітованої колекції.

Аня Глік для Answear.LAB

Ідея сестринства позитивно впливає на всі аспекти нашого життя. Саме тому багатогранний проект SISTERHOOD об’єднує силу жінок з різних сфер, зокрема й мистецтва. В рамках цього проекту Аня Глік – художниця, ілюстраторка, авторка колажів, створила серію з 6 графічних робіт, наповнених сестринською енергією, які згодом знайшли своє втілення в колекції одягу Answer.LAB. Вибір художниці не випадковий. Аня Глік творить для найкращих представників світу дизайну та моди. Її роботи можна побачити в інтер’єрах п’ятизіркових готелів Hilton. Художниця також створювала колажі на замовлення відомого паризького будинку моди Hermès, а її анімації прикрашали модні покази бренду Paprocki & Brzozowski. Вона також співпрацювала з Vogue, ELLE та дизайнером Барбарою Руї.

Роботи Ані Глік, зазвичай витримані у приглушеній кольоровій палітрі, дивують незвичайними ідеями. Ілюстраторка черпає натхнення у світі природи, архітектури та моди, створюючи на папері нові історії, що зачаровують своєю шляхетністю та культурними відсиланнями.

Сестринська сила, прихована в колажах

Як за допомогою лінії, паперу та клаптиків фотографій передати ідею сестринства? Це завдання ми довірили Ані Глік.

“Сильною стороною мого стилю є вільні форми і сильний фокус на роботі з фотографією і використанні її максимального потенціалу через відтворення і деформацію. У роботі я прагнула передати атмосферу сестринства, підкреслити взаємопідтримку, дружбу та силу жінок”, – розповідає Аня Глік.

Серія футболок з колажами, що передають ідею сестринства, є однією з сильних сторін колекції SISTERHOOD. На принтах зображені мотиви переплетених рук та інших жестів, що символізують повагу, прийняття та любов до будь-якого жіночого вибору.

“Під час роботи над цим проєктом для мене були дуже важливі символізм і свобода інтерпретації. При створенні колажів я використовувала попередні фотосесії колекції Answear.LAB. Я поєднала техніку цифрового колажу, ілюстрації та рукописного письма” – розповідає Аня Глік.

Читайте інші статті