Прочитаєте за 4 хв 08 Лют 2023

Найпопулярніші тренди дизайну інтер’єру, які домінуватимуть у 2023 році

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 4 хв

Новий рік – новий інтер’єр! Розбираємо найпопулярніші напрямки дизайну інтер’єру – якому з них ви дозволите довше залишатися у своїй квартирі?

Далекосхідні стилі

Японія надихає та звучить у наймодніших стилях інтер’єру 2023 року! І в цьому році трендів, навіяних культурою Далекого Сходу, аж 2. Перший – для мінімалістів і прихильників гармонії, тобто стиль Japandi. Це інтригуюче поєднання скандинавського стилю, мінімалізму та японської філософії вабі-сабі, пов’язаної з природою проходження. Менше значить більше! Japandi зосереджується на природності та простоті, і в той же час високій якості, функціональності та затишку, і, нарешті, вишукані кольори, що базуються на максимум 3 кольорах, які заспокоюють почуття.

 

На іншому полюсі – стиль kawaii – буквально перекладається солодкий, милий. Дійсно, пастельні, цукеркові інтер’єри часом схожі на кадри з японських дитячих казок. Тут домінують пастельні кольори: пудрово-рожевий, м’ятний, світло-блакитний і вибілений помаранчевий, округлі форми і об’ємний дизайн. Стиль kawaii точно сподобається підліткам, шанувальникам K-pop і аніме, хоча ніщо не завадить ним зацікавитися і старшим людям. Нарешті кожен з нас може відпустити свою внутрішню дитину.

У ритмі еко

Усвідомлений вибір стосується не лише нашого гардеробу, але, перш за все, простору, в якому ми живемо. Тому цього року ми також продовжимо екологічні тренди в наших квартирах. І стосуються вони багатьох аспектів. Насамперед, внутрішнього оздоблення. Ми робимо ставку на натуральні, екологічно чисті матеріали: дерево, бамбук, ротанг і камінь, на вікна вішаємо лляні штори, підлоги застеляємо вовняними килимами. Перероблені продукти та вживані речі також важливі – ми можемо купувати вінтажні меблі незалежно від достатку нашого гаманця. Екологічні тренди в інтер’єрах проявляються і в препаратах, які ми використовуємо: від екологічних фарб для стін, без шкідливих речовин, до щоденних миючих засобів, що містять екологічно чисті інгредієнти. Якщо ви ще не інвестували в оцет, харчову соду та лимонну кислоту, настав час це зробити! Нарешті, тенденція сталого розвитку в інтер’єрах стосується наших способів організації повсякденного простору, який повинен включати, наприклад, контейнери для сортування сміття, багаторазові тканинні пакети, різноманітні контейнери для їжі та енергозберігаючі прилади.

Міські джунглі

Екзотичні джунглі у вашій квартирі? Чому ні! Цього року ми будемо оточувати себе зеленими рослинами ще більше – бажані домашні папороті, а також екзотичні пальми, що сягають до стелі, монстери та фікуси. Чим більше рослинності, тим краще! Групуємо своїх зелених компаньйонів на підвіконнях, розміщуємо на полицях і стелажах, забезпечуючи їм найкращі умови та переважний доступ до світла. Крім різноманітності рослин, варто звернути увагу і на горщики, які є ще одним декоративним елементом, що урізноманітнює простір.

Ах, цей колір

Давайте трохи поговоримо про кольори… Тренди 2023 року не є чимось абсолютно новим, а скоріше бездоганним продовженням попереднього сезону. Тому ми зосереджуємось на інтенсивних відтінках кобальту та фіолетового та його більш яскравій формі – лавандовому. На перший план виходять різноманітні відтінки червоного та бордового, на чолі з кольором року за версією Інституту Pantone, тобто Viva Magenta. Цього року ми також зробимо акцент на бірюзових і теракотових відтінках. Серед цієї суміші захоплюючих кольорів ви не можете пропустити приглушену класику: сірий, шоколадно-коричневий і пастельно-блакитний.

Акцент на стіну

Покажи свою стіну, і я скажу тобі, хто ти – так ми можемо трактувати один із трендів дизайну інтер’єру 2023 року. Приваблива стіна, яку видно навіть під час онлайн-розмов з колегами або служить фоном для вигадливих фотографій і роликів на Instagram набуває все більшого значення. Він повинен кидатися в очі і максимально повно виражати вас: ваш смак, індивідуальність, інтереси. Спокусіть бароковим гламуром, ретро-еклектикою або поєднанням мінімалізму та природи. При оздобленні стін ми працюємо з кольором і фактурою, наприклад, використовуємо ліпнину, дизайнерські шпалери або дерев’яні панелі. Не забуваємо про рамки, в які будемо обрамляти фотографії та постери, вибираємо характерні дзеркала, полиці та книжкові шафи, на яких поряд з книгами розмістяться сувеніри з нашого життя. У 2023 році ми також спостерігаємо велике повернення ампельних рослин – можливо, саме в цей момент традиційна папороть чи сучасна монстера вразять вашу стіну.

Читайте інші статті