Прочитаєте за 3 хв 03 Лют 2023

ANSWEAR передав понад 93 тис. євро на допомогу постраждалим від війни дітям

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Мультибрендовий онлайн-магазин ANSWEAR оголосив велику доброчинну акцію спільно з фондом Voices of Children (“Голоси дітей”). Нам вдалося зібрати понад 93 тисячі євро для підтримки дітей, які постраждали від війни в Україні. Що знадобилось аби зібрати таку суму, на що підуть кошти та про інші наші доброчинні ініціативи розповідаємо детальніше у статті. 

Про акцію Answear та Voices of Children

5% виручених коштів від продажу на сайті ANSWEAR впродовж місяця ми вирішили передати фонду Voices of Children. Він займається психологічною та психосоціальною підтримкою дітей, які постраждали в результаті бойових дій.

“Одного дня я випадково натрапила в мережі на фонд Voices of Children, і це був ніби якийсь знак, бо я якраз шукала в Україні благодійників, які опікуються саме дітьми. Діти – це чи не найбільш вразлива частина суспільства, якої торкнулася війна, це наше майбутнє, яке зараз страждає. Тож спільно з цим фондом ми й оголосили доброчинну акцію саме заради допомоги діткам”, – розповідає керівниця ANSWEAR Україна Наталія Кондратенко.

За місяць акції “Купуєш=Допомагаєш” нам вдалося зібрати для допомоги дітям понад 93 тисячі євро, які вже передали фонду Voices of Children.

На що підуть зібрані кошти

За словами засновниці благодійного фонду Олени Розвадовської, отримані від ANSWEAR кошти будуть направлені на реабілітацію дітей з інвалідністю та на підтримку родин, які втратили близьку людину.

“Наш фонд налагодив психологічну підтримку й реабілітацію дітей, які мають розлади аутичного спектру та дитячий церебральний параліч. Ці діти страждають від війни чи не найбільше, бо ведуть ще й власну боротьбу. Щомісяця ми організовуємо 2-тижневі курси реабілітації в найкращих клініках України. З лютого по квітень ми плануємо допомогти 50 дітям з РАС та 15 дітям з ДЦП. Крім цього, ми продовжуємо організовувати сімейні табори для тих, хто втратив рідних. У травні ми проведемо 21-денний табір для 17 сімей, щоб вони хоча б трохи відновилися та отримати ресурс жити далі”, – розповідає Олена Розвадовська.

До речі, фонд Voices of Children взяв участь у створенні документальному фільму спільного дансько-українсько-шведського виробництва “Будинок зі скалок”, що номінували на отримання найпрестижнішої кінопремії “Оскар”. Найбільшу гордість викликає те, як стрічка вже вплинула на долі героїв. Завдяки закритому показу бешкетного підлітка Колю всиновила сім’я, яка була вражена історією хлопчика.

Інші благодійні ініціативи ANSWEAR

Співпраця з Voices of Children – не єдина доброчинна акція нашої компанії. ANSWEAR – це міжнародний інтернет-магазин, головний офіс якого розміщується у Кракові. А всі українці переконалися, що після 24 лютого підтримка Польщі була і залишається чи не найбільшою у світі.

Відразу компанія перерахувала 50 тисяч доларів для допомоги постраждалим від війни в Україні, і починаючи з 24 лютого ANSWEAR постійно збирає гуманітарну допомогу, яку передає через волонтерські організації або безпосередньо на схід у найбільш постраждалі регіони, або ЗСУ, або переселенцям. Так, у перші кілька місяців великої війни переважно допомагали військовим – передавали тактичне взуття, термобілизну, кровоспинні засоби, аптечки, спеціальні спальні мішки, павербанки тощо. Пізніше почали допомагати жінкам та дітям, цікавилися в благодійних фондів, що їм потрібно найбільше, та спільно організовували гуманітарні конвої в Україну.

«24 лютого ми всі прокинулися в іншому світі, і в компанії ні в кого не було сумнівів, що ми маємо допомагати, забезпечувати українців усім необхідним і транслювати правильні цінності – в цьому полягає наша місія сьогодні», – Наталія Кондратенко, керівниця ANSWEAR Україна.

Читайте інші статті