Прочитаєте за 6 хв 24 Тра 2023

Як створити офіс у себе вдома?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 6 хв

Неважливо, чи працюєте ви вдома щодня, чи час від часу – власний куточок для роботи дуже корисний. Відкрийте для себе наші ідеї для стильного домашнього офісу.

Облаштування домашнього офісу є досить складним завданням. Потрібно не лише виділити для нього відповідний простір, але й ретельно продумати купівлю обладнання та аксесуарів, щоб створити функціональну кімнату, в якій буде приємно виконувати свої обов’язки. Електроніка не менш важлива, ніж меблі та оздоблення. Не знаєте, як облаштувати свій домашній офіс та що є необхідним? Обов’язково ознайомтеся з нашими ідеями стильних робочих інтер’єрів!

Як облаштувати домашній офіс?

Віддалена робота набуває все більшої популярності. Чимало людей працюють вдома щодня або кілька разів на тиждень. Деяким людям також потрібне спеціальне місце, де вони можуть зосередитися і підготувати проєкт або розібратися зі робочими справами. Власний куточок для роботи – надзвичайно важливий! Перш за все, подумайте про те, що ви будете розміщувати в цьому інтер’єрі. Адже, залежно від характеру нашої роботи, ми маємо дещо різні потреби як в електронному обладнанні, так і в аксесуарах для домашнього офісу. Ми здебільшого розглядаємо аспект функціональності, хоча не забуваємо і про дизайн. Іноді буває важко розумно поєднати ці два аспекти. Як організувати домашній офіс? Багато що залежить від того, скільки у нас простору. Найголовніше – це, звичайно, письмовий стіл, який повинен бути розміщений поруч з природним джерелом світла. Велика робоча поверхня дозволить спокійно працювати, а також можна розмістити освітлення у вигляді невеликої лампи і органайзерів для канцелярського приладдя. Ще одним важливим елементом є стілець – бажано, щоб це був обертовий стілець з регульованими параметрами. Підлокітники зроблять роботу за комп’ютером приємнішою, а м’яке сидіння забезпечить комфорт. Придбайте стелажі для зберігання великих і дрібних предметів, невелику корзину для сміття або шредер для документів, підвісні полички і кілька декоративних дрібничок.

Натхнення для домашнього офісу бувають різними, хоча серед стилів, безумовно, панують мінімалізм, гламурний шик, а також модерн і скандинавська атмосфера. Залежно від обраної естетики, для приміщення підбираються меблі та аксесуари різного стилю. Більшість з них доступні в готовому вигляді, але ви також можете замовити вироби за індивідуальними розмірами, включаючи книжкову шафу і жіночі альбоми і книги. Якщо ви любите порядок і охайність, вам знадобляться швидкозшивачі, коробки для канцелярського приладдя, вставки для шухляд та інші гаджети, які допоможуть вам організувати простір. Повісьте на стіну коркову дошку, на яку можна прикріпити важливу інформацію, фотографії або нотатки. Головне, щоб все було на виду!

Дизайн домашнього офісу дуже часто зосереджується виключно на робочому столі. Однак ми забуваємо, що вся кімната потребує великої уваги. Немає сенсу залишати занадто багато вільного простору, не кажучи вже про те, щоб захаращувати його непотрібними предметами. Маленькі кімнати обмежують, а великі дозволяють більше. Інноваційні рішення виявляються надзвичайно корисними. Ви можете використовувати обмежений простір до останнього сантиметра за допомогою полиць, високих стелажів та каскадних органайзерів, серед іншого. Добре спланований простір має великий вплив на нашу роботу та комфорт. Розмістіть найнеобхідніші речі якомога ближче до місця, де ви сидите, щоб вони завжди були під рукою. Ви ділите робочий кабінет з іншим членом сім’ї? Ширми – це розумний спосіб розділити простір, коли в кімнаті кілька робочих столів. Вони забезпечують приватність, а також прикрашають кімнату, тож це 2-в-1.

Дизайн домашнього офісу

Натхнення домашнього офісу – це основа для того, щоб почати думати про створення цього простору. Завжди ретельно продумуйте на початку, що і де має бути. Зробіть виміри ширини і довжини кімнати, щоб вам було легше з усім впоратися. Звичайно, ви можете доручити роботу професіоналам, але це позбавить вас задоволення: розстановка і вибір різних елементів може принести багато задоволення. Розташуйте робочий стіл боком до вікна, щоб він був яскравою плямою, і в той же час сонячні промені не засліплювали вас. Розмістіть полиці або книжкові шафи в безпосередній близькості, щоб все було під рукою. Облаштування домашнього офісу вимагає відповідних джерел світла. Добре, якщо їх буде декілька в різних місцях. На робочому столі має стояти менша лампа з лампочкою нейтрального відтінку.

Облаштування домашнього офісу може бути дуже різним. Якщо у вас великий простір, варто розділити його на зони – для роботи і для відпочинку. Письмовий стіл і стілець – це обов’язково, крім того, при більшому просторі у вас є можливість поставити крісло або невеликий диванчик і журнальний столик, тобто зробити абсолютно окремий простір для відпочинку. Ключовим елементом є не лише меблі, але й колір стін. Домашній офіс має безліч варіантів дизайну, хоча переважають світлі, спокійні кольори з нейтральними тонами. Зелений заспокоює, також підійдуть блакитний, рожевий і білий, які не втомлюють очі і не відволікають. Можна дозволити собі яскравий акцент, наприклад, смугу шпалер з візерунком або контрастну стіну. На підлозі – напівпанель або килим, а якщо хочете затишного ефекту – невеликі килимки. На вікна повісьте штори або жалюзі, щоб захиститися від яскравого сонця. Це також може бути декоративним елементом.

Мінімалізм – найкращий метод, якщо ви хочете максимально сконцентруватися на роботі. Тим не менш, добре додати штрих, який персоналізує офіс і надає йому відтінок гламуру. Гламур – це розкіш і шик, тоді як ретро – відсилання до минулих років. Вау-ефект гарантується змішуванням різних настроїв, хоча робити це потрібно обережно, щоб не переборщити. Іноді чим менше, тим краще! Вільний простір – не завжди найкращий варіант, оскільки він робить кімнату сумною і досить порожньою. На стільниці і полицях, і навіть на підлозі або стіні ми маємо можливість розмістити або повісити різні аксесуари, як корисні для роботи, так і такі, що мають суто декоративну функцію. Багатьом подобаються прикраси, які не тільки створюють потрібний настрій, але й дуже часто мають практичне застосування. Ви можете легко знайти безліч готових офісних наборів, причому в найрізноманітніших стилях. Це проста ідея – створити єдине ціле без зайвих зусиль. Ящики для інструментів, розташовані на стільниці, допоможуть тримати речі в порядку, так само як і папки, кошики для документів і підставки для книг, наприклад, для зберігання чоловічих альбомів та книг. Обстановка домашнього офісу часто включає декоративні квіткові горщики, вази, а також декоративні статуетки і календарі. На стіні не повинно бракувати надихаючих фотографій і плакатів, карт або рослин. Вирішіть для себе, чого ви хочете!

 

 

Читайте інші статті