Прочитаєте за 3 хв 22 Сер 2024

Cottagecore – як жити і одягатися в ідилічному стилі?

Автор: Ярина Швед
Прочитаєш за 3 хв

Хоча стиль cottagecore набув популярності не так давно, все ще є багато прихильників ідилічної естетики, які насолоджуються його чарівністю щодня. Важливим є не лише одяг. Цей тренд також стосується способу життя, який зближує вас з природою. Що таке cottagecore? Дізнайтеся більше про цю естетику.

Cottagecore – більше про стиль

За останні кілька років, здається, мода почала розвиватися ще стрімкіше. Все більше і більше специфічної естетики панує в трендах, завойовуючи широке коло прихильників, які прагнуть виділитись у соціальних мережах. Деякі стилі залишаються з нами довше, ніж інші, але не можна заперечувати, що більшість з них швидко забуваються і замінюються наступним «гучним» трендом.

Однією з естетик, яка не сходить з п’єдесталу популярності, є cottagecore. Не можна заперечувати, що цей ідилічний стиль залишив помітний слід у моді. Хоча він не є панівним трендом, багато любителів природності й натуральності прагнуть наслідувати цей стиль – не тільки при створенні своїх образів, але й у повсякденному житті.

Цей тренд спрямований на «романтизацію» сільської місцевості та ідилічного способу життя. Насамперед, він пропагує простоту і природність. Такий підхід до повсякденного життя повинен відображатися і в гардеробі.

Стиль cottagecore – як сформувати свій гардероб?

Cottagecore, як і будь-який інший стиль, що набуває популярності у світі моди, характеризується специфічними атрибутами. Створюючи гардероб відповідно до цієї естетики, варто звернути увагу на скромний крій, нейтральні принти та кольорову палітру, витриману в приглушених, земляних тонах – це характерні риси стилю. Одяг також має бути виготовлений з натуральних, якісних матеріалів, оскільки увага приділяється споживчій свідомості. Тренд цінує екологічність та комфорт.

Якщо ви хочете одягатися в стилі cottagecore, вам варто дотримуватися наведених вище порад і доповнити свій гардероб конкретними речами. Замість штанів частіше обирайте довгі спідниці з рюшами або вишивкою. Навесні та влітку замініть кросівки на зручні босоніжки, наприклад, Birkenstock. Незалежно від пори року, підійде повітряна сукня з рукавами-ліхтариками, біла сорочка з мереживним комірцем і ворсистий кардиган світлого відтінку зеленого.

Стиль cottagecore також характеризується специфічними аксесуарами. Вишукані ювелірні прикраси та плетені сумочки відповідають ідилічній естетиці. Пов’язки на голову, що нагадують віночки з польових квітів, і шовкові шарфи також чудово відображають його характер. Вибираючи жіночі аксесуари для волосся, зверніть увагу на застібки у формі рослин або резинки зі стрічками. Ви також можете трохи модернізувати образ, наприклад, за допомогою сонцезахисних окулярів в тон.

Сукні cottagecore. Які фасони обрати?

Сукні в стилі cottagecore часто надихаються силуетами, характерними для вікторіанської епохи. Тому характерний крій складається з приталеного верху, що підкреслює талію, і об’ємного низу, часто вільного. Окремі моделі можуть мати асиметричні спідниці, передня частина яких коротша за задню. Лляні максі-сукні світло-бежевих відтінків також є частиною cottagecore стилю. Зверніть особливу увагу на моделі з рукавами-ліхтариками і квадратним вирізом горловини.

Романтичні квіткові та рослинні візерунки також з’являються на таких сукнях, але в дуже витонченому стилі. У кольоровій гамі переважають пастельні та кремові тони, а також світлий гороховий або блакитний. Делікатні принти в таких кольорах ідеально поєднуються з природним характером загальної естетики cottagecore стилю.

Cottagecore – як впровадити цей стиль у свій lifestyle?

Тренд cottagecore був створений, щоб задовольнити бажання повернутися до природи і втекти від міста. І хоча вирощування домашнього саду можливе не для всіх, ви також можете спробувати інші способи впровадити цей стиль у своє повсякденне життя. Почніть, наприклад, зі зміни своїх кулінарних звичок – зробіть домашню пасту або спечіть хліб власноруч. Сходіть на найближчий ринок і купіть свіжі продукти у місцевих фермерів.

Стиль cottagecore спирається на минуле, тому пошукайте в бабусиному гардеробі вінтажні вишиті жилетки, або шарфи, щоб пов’язати навколо голови. Також можна відвідати секонд-хенд, де можна знайти не лише цікавий одяг, що був у вжитку, але й аксесуари для дому. Зберіть улюблені фрукти у плетений кошик і влаштуйте пікнік з близькими на найближчій галявині або в парку. Крім того, ви можете навчитися вишивати або в’язати. Тож вам не обов’язково переїжджати в сільську місцевість, щоб відчути всю суть стилю cottagecore.

Сottagecore – це тренд, який можна прослідкувати як в моді, так і в повсякденному житті. Він характеризується простотою, прагненням до ідилії та дотриманням принципів, характерних для повільного життя або slow living.

Читайте інші статті